Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου Zaros Trail Race

07 Αυγ 2019

Η οργανωτική ομάδα του ZAROS RUNNING TEAM με την συνεχή συμπαράσταση και βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαρού, διοργάνωσαν  με μεγάλη  επιτυχία την Κυριακή 4  Αυγούστου  2019  τους Καλοκαιρινούς  Αγώνες Ορεινού Δρόμου Ζαρού    Summer  Zaros Trail Race.  Ο σκοπός του αγώνα ήταν  η γνωριμία και η επαφή  του κόσμου με το   περιβάλλον της περιοχής, την εμπειρία του ανταγωνισμού σε  ιδιαίτερα ζεστές συνθήκες, την συναναστροφή και δημιουργία νέων φίλων που μοιράζονται το ίδιο πάθος. Η διαδρομή των 13χλμ 750μ+, εκκινούσε από την πλατεία του Ζαρού, διέτρεξε σοκάκια του χωριού, το φαράγγι του Γάφαρη και μετά από ένα κύκλο στο δάσος του Ρούβα, τερμάτισε στην λίμνη Βότομος Ζαρού. Πάνω από 90  αθλητές δήλωσαν συμμετοχή ενώ  εκκίνησαν και τερμάτισαν  76  άτομα .

Ο ανταγωνισμός και φέτος παρά τις ιδιάζουσες συνθήκες ήταν πολύ δυνατός , με  το νήμα να κόβει πρώτος ο Κωνσταντουλάκης Εμμανουήλ  (Χοχλιόs Team)  σε χρόνο  1:1837  και την  2η και 3η θέση να μοιράζονται 2 αδέρφια αθλητές, με καταγωγή από την Αλβανία οι Γκάτζια Γκετζιμ και Αλφρεντ   σε χρόνο  1:18:40 .

Στις γυναίκες  επίσης  ήταν μεγάλος ο συναγωνισμός  με την πρωτιά να παίρνει η Σταθοπούλου Ελένη (Periklistraining.com)  με χρόνο  1:48:55 . Την δεύτερη θέση κάλυψε η  Μαυρίκου Ειρήνη  (Τελμησσός)  και χρόνο 1:56:07  και την τρίτη θέση πλαισίωσε η Lastremska  Anzhelika από την Ουκρανία  σε  2:08:56 .

Στην κατηγορία των ανδρών  40+  πρωτοπόρησε ο Σηφάκης Εμμανουήλ  με χρόνο  1:18:45   και  γυναικών 40+ η  Γκούφα Ρίτα (mountainclubμε χρόνο 2:44:46 ,

Η κατηγορία  50+   είχε  νικητή  τον   Καμπανάκη  Ιωσήφ  με  χρόνο  1:39:05   και   νικήτρια την Μπέτυ Φλώρα με  2:20:48 .

Στην κατηγορία Masters  60+  πρώτος άνδρας ο  Διλιντάς Αριστοτέλης  με  1:46:00   και  πρώτη γυναίκα   η  Τσαγκαράκη Ειρήνη  με χρόνο 2:21:17 .

Τιμητικά βραβεύτηκαν ο νεότερος αθλητής του αγώνα, 13 ετών,  Γκούφας Γεώργιος (mountainclub)  και επίσης ο αθλητής  με  ειδικές ανάγκες  Μιχελακάκης Στυλιανός .

 

 

Ο  οργανωτική μας ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί  όλους  τους αθλητές  που συμμετείχαν, τους εθελοντές από διάφορες περιοχές  που βοήθησαν τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.  Και ειδικά:

  • Τον  Πολιτιστικό Σύλλογο  Ζαρού ,  που  επιμελήθηκε  την παροχή του γεύματος , εξοπλισμό εστίασης , την μικροφωνική στον χώρο του τερματισμού , τον πρόεδρο Δροσανάκη Ματθαίο  και  τα  μέλη  του μου στελέχωσαν τους σταθμούς βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης  που από την αρχή μας αγκάλιασε και  στήριξε με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια μας.
  • Τον Χρυσό  χορηγός μας,  τo NΕΡΟ ΖΑΡΟΣ  (Βότομος ΑE) που πρόσφερε τα αναμνηστικά  τεχνικά μπλουζάκια των αθλητών , τα  μετάλλια  και  τα  έπαθλα του αγώνα. Επίσης  προσέφερε  την υδροδοσία στους σταθμούς και στον χώρο του τερματισμού  καθώς και την παροχή ανθρακούχου  νερού  στους νικητές . www.zaroswater.gr
  • Το κατάστημα Αθλητικών/Ορειβατικών ειδών Μountainclub  του Πλούτωνα Γκούφα  (Αβέρωφ 21, Ηράκλειο), για την χορηγία στα νούμερα (bibs) των αθλητών , και τα δώρα στους 3 πρώτους και 3 πρώτες της γενικής κατάταξης , αλλά  την παροχή της επιχείρησης του, ως φυσικής έδρας για τις επιτόπου εγγραφές και παραλαβής των πακέτων συμμετοχής .  www.mountainclub.gr

 

  • Μεγάλη βοήθεια είχαμε από το ξενοδοχείο Idi Hotel &  την ταβέρνα "Λίμνη" -Αλμπαντάκης Χαράλαμπος,  που μας παρείχε τον χώρο της λίμνης  , καθώς και για την επιμέλεια στο μαγείρεμα  του μεταγωνιστικού γευματος που προσφέρθηκε, με εξοπλισμό της επιχείρησης του και έναν μάγειρα .
  • Ένα  μεγάλο ευχαριστώ στον φωτογράφο της διοργάνωσης  Παπαδάκη Μανώλη  που στις τόσο ζεστές συνθήκες   κάλυψε  εθελοντικά  τον  αγώνα.  www.facebook.com/mpapadakiscre?fref=ts     
  • Ευχαριστούμε την  Φυσικοθεραπεύτρια Τσαγκαράκη Χρυσάνθη  με το   Ημερήσιο Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο – Physiocare  στον Ζαρό , για  τις  υπηρεσίες  χαλάρωσης  των  αθλητών  στον  χώρο του τερματισμού  και επίσης την Ορθοπεδικό Αλμπαντάκη Καλλιόπη  που πλαισίωσε με την παρουσία της , την ιατρική υποστήριξη της διοργάνωσης .
  • Την οικογένεια του Μανώλη και Μαρίας Παπαδοβασιλάκη ευχαριστούμε ιδιαίτερα , που και αν ευρίσκοντο σε διακοπές , στελέχωσαν την γραμματεία , με την παράδοση των πακέτων συμμετοχής, τις επιτόπου εγγραφές ,την χρονομέτρηση  και καταγραφή  των τερματιζόντων  του αγώνα  , όπως και πολλών άλλων  σημαντικών περιφερειακών εργασιών της διοργάνωσης .

                                                                                

  • Επίσης ευχαριστούμε το  Bιβλιοπωλείο  Ανθολόγιο   του αθλητή  Παντελή Καμπαξή  στο Ηράκλειο,  για την παροχή γραφικής ύλης και εκτυπώσεις εγγράφων της γραμματείας , αφίσες του αγώνα.

 

  • Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών ΜΟΙΡΩΝ  , που φρόντισε για την ασφάλεια όλων μας στις ιδιαίτερα ζεστές συνθήκες κατά την διάρκεια του αγώνα .
  • Την   Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης  που κάλυψε τις επικοινωνιακές ανάγκες της διοργάνωσης . www.rasc.gr.
  • Τους χορηγούς επικοινωνίας μας, το  advendure.com  που ειδικεύεται στο χώρο του ορεινού τρεξίματος .   
  • Tην  εφημερίδα   Πατρίς Ηρακλείου για την προβολή στην έντυπη έκδοση,
  • Tην  ενημερωτική σελίδα e-mesara.gr.  
  • Tις ειδήσεις του Νότου το  apopsilive.gr . 
  • Την ιστοσελίδα  RUN247, το  Runningnews.gr, το Gossip Trail News  και την  ΈΡΑΣΠΟΡ  που  συνετέλεσαν  στην  προβολή της διοργάνωσης μας .
  • Τέλος , τα μέλη της ομάδας Zaros Running για την στήριξη και πλαισίωση της διοργάνωσης καθώς  και  την <<σκούπα>>  του αγώνα τον Φραγκίσκο  Πετράκη .

Επίσης τους κατοίκους  της περιοχής  που εθελοντικά πρόσφεραν το καλύτερο δυνατό , σε  οχήματα , μετακινήσεις , στελέχωση σταθμών και  με την παρουσία τους εμψύχωσαν τους αθλητές στο δύσκολο έργο τους.

Κάθε  εγχείρημα χωρίς  την  έμψυχη  παρουσία  και  υποστήριξη όλων, αθλητών και εθελοντών, ανθρώπων  που  αγαπούν  και  σέβονται  τον τόπο τους και τους ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας,  δεν  θα  είχε  θέσει βάσεις  για το μέλλον .  Ως  συντελεστές    του  αγώνα  αυτού  που  άφησε  τις  δυνατές συγκινήσεις και μόνο χαμόγελα στο τέλος ,  επιβαρυνόμαστε με μεγαλύτερη  ευθύνη  αλλά και υποχρέωση  για  μια  ακόμα  πιο επιτυχημένη διοργάνωση .

Καλή αντάμωση  ξανά   για  τους   4ους  Ορεινούς Αγώνες Ζαρού  !!!

Τα αποτελέσματα του αγώνα

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ