Νέες οδηγίες για τους αγώνες εκτός σταδίου (ασφάλτου & βουνού) από την ΓΓΑ – Χωρίς rapid test οι εμβολιασμένοι!

By 17 Ιαν 2022

Δημοσιεύτηκαν σήμερα από την ΓΓΑ οι ανανεωμένοι κανονισμοί για την άθληση στην χώρα στα πλαίσια των περιορισμών για την covid-19, οι οποίοι φυσικά αναφέρονται και στους αγώνες εκτός σταδίου (ασφάλτου & βουνού) και οι οποίοι ισχύουν σε πρώτη φάση μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου. Οι κανονισμοί δίνουν απάντηση σε μια συζήτηση που είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα αφού υπήρξε πρόταση η οποία είχε να κάνει με το αν οι εμβολιασμένοι αθλητές θα υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν rapid test 24ώρου για την συμμετοχή τους σε αγώνα. Όπως φαίνεται δεν προχώρησε αυτή η πρόταση προς την ΓΓΑ και έτσι οι εμβολιασμένοι αθλητές ΔΕΝ θα χρειάζονται rapid test για να συμμετέχουν στους αγώνες. Η παράγραφος 8 που αφορά τους αγώνες εκτός σταδίου ακολουθούν, ενώ το σύνολο του κανονισμού μπορείτε να το δείτε εδώ.

 

8) Εκτός σταδίου διοργανώσεις: Επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων), χωρίς περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων, με τις ακόλουθες βασικές προϋποθέσεις:

- Με ποσοστό τουλάχιστον 95% εμβολιασμένους και έως 5% μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες.

- Μη εμβολιασμένοι ενήλικοι συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.

- Μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών) : επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).

- Χρήση μάσκας μέχρι την εκκίνηση και ξανά μετά τον τερματισμό.

- Ηλεκτρονικές εγγραφές εκ των προτέρων - όχι συναθροίσεις σε γραμματεία.

- Δεν επιτρέπονται οι τελετές απονομών.

- Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό της διαδρομής, μέτρα αποφυγής συνωστισμού με προβλέψεις συνεχούς ροής των συμμετεχόντων.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ