Αλλαγή σκυτάλης στην ITRA

O Michel Poletti στον TDS 2017, σε έναν από τους αγώνες που ο ίδιος δημιούργησε! O Michel Poletti στον TDS 2017, σε έναν από τους αγώνες που ο ίδιος δημιούργησε! © UTMB

Μέσα στον κυκεώνα των ημερών, οι εξελίξεις στο ορεινό τρέξιμο συνεχίζονται, δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς. Χρονιά αλλαγών και εξελίξεων για την μεγάλη διεθνή ομοσπονδία ορεινού τρεξίματος, την International Trail Runners Association (ITRA) η φετινή. Μετά την πλήρη ανανέωση της ιστοσελίδας της, ήρθε σήμερα η πληροφορία της αλλαγής στην ηγεσία της. Ο Michel Poletti, ιδρυτικό μέλος της ITRA και πρόεδρός της μέχρι σήμερα, αποφάσισε να κατέβει από τον προεδρικό θώκο για προσωπικούς – όπως ανέφερε – λόγους.

 

Ο Michel Poletti, τεχνικός διευθυντής του UTMB, ανακοίνωσε την απόφασή του με την λιτή ανακοίνωση: «Είμαι πολύ υπερήφανος για την πορεία που επιτέλεσε η ITRA από τη δημιουργία της το 2013 και χαίρομαι που ξεκίνησα τη δημιουργία της και εποπτεύθηκα την ανάπτυξή της κατά τη διάρκεια αυτών των επτά ετών. Η ITRA έχει φτάσει σε ένα σημαντικό επίπεδο όσον αφορά την ανάπτυξή της και θα πρέπει να επιβεβαιώσει τη θέση της ως αναφορά στην ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος παγκοσμίως. Επομένως, είναι σημαντικό όλοι οι εμπλεκόμενοι να συμμετέχουν με το 100% των δυνάμεών τους προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, την αυγή του εορτασμού των 65ων γενεθλίων μου και ενώ το UTMB βρίσκεται σε παράλληλη φάση ανάπτυξης αισθάνομαι την ανάγκη να ρίξω λίγο τους ρυθμούς…»

Μέχρι την εκλογή νέου προέδρου, τα καθήκοντά του αναλαμβάνει προσωρινά η Διευθύνουσα Επιτροπή της ITRA.