Tihio Race: 5 χρόνια επιτυχημένες διοργανώσεις

18 Μάι 2018

 

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Tihiorace για 5η συνεχόμενη χρονιά στο χωριό Τείχιο της Ορεινής Δωρίδας το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαίου. Ο αγώνας έχει πλέον καθιερωθεί στο ετήσιο καλεντάρι των αθλητών ορεινού τρεξίματος ως μια διοργάνωση σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο με πολύ πλούσιες παροχές και με μεράκι και αγάπη από την τοπική κοινωνία. Εκατοντάδες κόσμου από όλες τις περιοχές της Ελλάδας βρέθηκαν στο Τείχιο και στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού στο μικρό θεατράκι της περιοχής, αθλητές, συνοδοί, οικογένειες και θεατές για να συμμετάσχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Την παραμονή των Αγώνων οι αθλητές παρακολούθησαν την Τεχνική ενημέρωση και διασκέδασαν στο Pasta party της διοργάνωσης.

Στα 10 χλμ στους άνδρες 1ος τερμάτισε ο Δημήτρης Ζιακόπουλος με 2ο τον Χάψα Αντώνη και 3ο τον Φράγκο Νίκο, ενώ στις γυναίκες την 1η τριάδα αποτέλεσαν οι Κακούρου Παναγιώτα και Κayoko Tabata και Χρυσάνθη Χαλαζία.

 

Στα 20 χλμ στους άνδρες την 1η θέση κατέλαβε ο Εμμανουήλ Πουρίκας την 2η ο Νίκος Πονηρέας και την 3η ο Αλέξανδρος Τζουμάκας ενώ στις γυναίκες την 1η τριάδα αποτέλεσαν οι Φωτεινή Κολόκα, Κασέγια Εύχαρις και Θωμαή Τσίντζουρα.

 

Στα 30 χλμ στους άνδρες 1ος ο Δημήτρης Δημητρίου, στην 2η θέση ακολούθησε ο Ευάγγελος Νούλας με την τριάδα να συμπληρώνεται από τον Δημήτριο Σελέτη. Στις γυναίκες, 1η τερμάτισε Δήμητρα Μπίκα, με 2η την Μαρία Μάλαϊ και στην 3η θέση την Ανδριάννα Βασιλάτου.

 

 

 

Στον απαιτητικό αγώνα των 50χλμ με την ονομασία Wolf’s race, την 1η θέση κατέλαβε στους άντρες ο αθλητής Θωμάς Ανδρούτσος με 2ον τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και 3ο τον Δημήτρη Ελευθερίου. Στις γυναίκες, 1η τερμάτισε η Σοφία Κονταξάκη, 2η η Λαμπρινή Νικολακοπούλου και 3η η Αναστασία Λαλάκη.

 

Την φετινή χρονιά, προστέθηκε και ο αγώνας 80 χλμ (DOUBLE RUN) με τους αθλητές να τρέχουν 50 χλμ.την μία ημέρα και 30 χλμ.την επόμενη.
Νικητής σε αυτό τον απαιτητικό αγώνα ήταν ο Δημήτρης Ελευθερίου με δεύτερο τον Μυλωνάκη Νίκο και τρίτο τον Κωνσταντίνο Χατζηθωμάογλου.

 

 

Τα παιδιά είχαν και φέτος την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες και ενθουσιάστηκαν με την συμμετοχή τους σε δράσεις όπως η τοξοβολία, το flying fox καθώς και στο εκπαιδευτικό τρέξιμο 1.000 μέτρων σε μονοπάτι των αγωνιστικών διαδρομών που στόχο είχε να μυήσει τους μικρούς φίλους του αγώνα στο ορεινό τρέξιμο. Φέτος είχαμε και τη συμμετοχή του Tihiorace στο Πρωτάθλημα SKYRUNNER SERIES GREECE» με τον αγώνα των 30 χλμ καθώς επίσης και την χορηγία στους πρώτους νικητές του αγώνα των 20 χλμ.για νέους κάτω των 23 ετών καλύπτοντας τα έξοδα συμμετοχής τους στο «Υοuth Skyrunning World Championship 2018» στην Ιταλία τον Αύγουστο.

 

 

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνεισφορά των εθελοντών της διοργάνωσης τόσο από το Τείχιο όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Δωρίδας, οι οποίοι ακούραστοι και γεμάτοι κέφι, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους εξυπηρετώντας απ’ όλα τα πόστα του αγώνα τους εκατοντάδες δρομείς, συνοδούς και επισκέπτες.

 

Ο αγώνας είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα , στηρίζοντας με το ποσό των 2 ευρώ ανά αθλητή το «ΔΕΙΠΝΟ ΑΓΑΠΗΣ».

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσιο γεύμα για αθλητές και επισκέπτες, τις απονομές σε κάθε κατηγορία και ηλεκτρονική κλήρωση πλούσιων δώρων από τους χορηγούς της διοργάνωσης για όλους τους συμμετέχοντες.

 

 

Eυχαριστούμε τον Χρυσό χορηγό μας την εταιρία «ΔΕΛΤΑ» με το ενεργειακό ποτό «VIBE», τους χορηγούς μας «ΒΙΚΟΣ», «SYSTENIUM», «ΚΙΝΗΤΟΜΑΝΙΑ», «LA SPORTIVA», «1ΙΜΑΤΙΟΝ», «ΕΖΑ» «Χ-ΤΡΕΜΕ STORES», «WOODY- THOMADAKHS LTD», «ΕLECTROHOLIC», «CAVA VINIFERA», «BLACKROLL», «7 DAYS BAKE ROLLS», «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» «DYNAFIT», «ΙGE», «ΒUFF», «WANTALIS», «ALLOU FUN PARK», «ΜΑΚΒΕΛ» και «ΑΜΑΖΙΝG BODY COLLAGEN STUDIOS».

 

Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ - ΕΡΑΣΠΟΡ 101,8 FM- COSMOTE TV – RUNNINGPRESS.GR.

 

Όλοι όσοι παρευρέθηκαν στον αγώνα έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις δίνοντας την υπόσχεση να ξαναέρθουν του χρόνου στο Tihio Race 2019 καθώς και στον αγώνα 100 χλμ Δελφοί –Τείχιο που προετοιμάζει η Οργανωτική Επιτροπή για τις 20 Οκτωβρίου 2018.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ