O Maurer νικητής του Red Bull X-Alps με απίθανο ρεκόρ

By 15 Ιουλ 2013
O Maurer πετάει δίπλα στο Matterhorn O Maurer πετάει δίπλα στο Matterhorn © Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

Απίθανο ρεκόρ του b στον Red Bull X-Alps 2013! Νέο ρεκόρ αγώνα αφού κατάφερε να διασχίσει πάνω από 1.000 χιλιόμετρα πετώντας, πεζοπορώντας ή τρέχοντας από το Salzburg στο Monaco στον απίθανο χρόνο 6 μέρες, 23 ώρες και 40 λεπτά, κατακτώντας έτσι σπουδαία νίκη στον φετινό αγώνα. Πρόκειται για χα-τρικ του Ελβετού adventurer αφού είχε καταφέρει να νικήσει τον αγώνα το 2009 και το 2011. Να αναφέρουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε ο ίδιος από το 2009 και ήταν κατά … 2 μέρες μεγαλύτερο! Αν αναλογιστούμε ότι η φετινή διαδρομή ήταν και η μακρύτερη στα 10 χρόνια ζωής του Red Bull X-Alps τότε καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα.

«Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά επιτεύγματα» υποστήριξε ο ιθύνων νους του αγώνα Hannes Arch. «Το να τερματίσεις σε επτά ημέρες ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Πρόκειται για έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αθλητές στον κόσμο αυτή την στιγμή. Το μυστικό του είναι ότι δεν κάνει ποτέ λάθη…»

Ο Maurer είχε φτάσει 20χλμ έξω από το Μονακό το Σάββατο το βράδυ, όπου και σταμάτησε ο αγώνας (υπενθύμιση των κανονισμών: ο αγώνας διακόπτεται υποχρεωτικά για όλους από τις 22:00-5:00 το επόμενο πρωί). Την Κυριακή το πρωί πεζοπόρησε μέχρι το τελευταίο σημείο ελέγχου στο Peille στο οποίο έφτασε στις 11:10 τοπική ώρα. Παρότι εκεί σταματάει το ρολόι, η παράδοση θέλει να μην θεωρείται ότι ο αθλητής έχει τελειώσει τον αγώνα αν δεν προσγειωθεί στην θάλασσα, κάτι που έκανε στις 12:53.

 

O Christian Maurer προσθαλασσώνεται θριαμβευτής στο Μονακό © Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

 

Τώρα το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στην ουρά αλλά και στην μάχη για τις θέσεις 2-3. Ο Γάλλος Clement Latour, πιο κοντινός «αντίπαλος» του Maurer, βρίσκεται σχεδόν 300χλμ πίσω με έναν αριθμό αποφασισμένων αθλητών να τον καταδιώκει, ελπίζει να φτάσει στο Μονακό πριν την λήξη του αγώνα την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

 

Η μάχη για την 2η θέση είναι μεγαλειώδης. Ο Latour μαζί με τους Jon Chambers και Antoine Girard βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον για περίπου 500χλμ και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι.

 

Πιο πίσω όμως τα πράγματα δεν είναι πιο χαλαρά. Οι Paul Guschlbauer, Ferdinand van Schelven και ο πρωταθλητής paragliding Aaron Durogati παλεύουν για μια θέση στην πεντάδα. Ο Ρουμάνος . Toma Coconea γνωστός για την δρομική αντοχή του είναι και αυτός φαβορί για να εκμεταλλευθεί τυχόν λάθη των προαναφερομένων και να πλασαριστεί όσο καλύτερα μπορεί.

 

Παρακολουθήστε και εσείς την εξέλιξη του αγώνα από το Red Bull Mobile Live Tracking στο οποίο βλέπετε σε πραγματικό χρόνο το που βρίσκονται οι αθλητές ανά πάσα στιγμή αλλά και από τα Facebook.com/redbullxalpsTwitter.com/redbullxalps

 

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ