To 4ο Chianti Ultra Trail έρχεται στις 26 -27 Μαρτίου 2022 με νέο αγώνα 100Km και πολλές εκπλήξεις – Ο Matteo Matteuzzi, τεχνικός διευθυντής του CUT, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Advendure!

Το Chianti Ultra Trail, μια διοργάνωση που μας έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και η οποία πραγματοποιείται σε μια από τις ομορφότερες και πιο ιστορικές περιοχές της Ευρώπης, την μαγευτική Τοσκάνη και με έδρα το γραφικό Radda in Chianti, έρχεται με την 4η έκδοσή της στις 26-27 Μαρτίου 2022. Εντυπωσιακό νέο η προσθήκη ενός νέου αγώνα στο μπουκέτο της με την ονομασία Ultra Trail Chianti Castles – UTCC και απόσταση 102Km (+4.000m), η οποία ενώνει όλα τα ιστορικά κάστρα του Chianti. Ο Matteo Matteuzzi, πολύ καλός φίλος πλέον και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, μας δίνει όλες τις πληροφορίες για τον επερχόμενο αγώνα και τις πολιτιστικές του επεκτάσεις όπως το Ultra Wine, μέσα από την αποκλειστική του συνέντευξη στο Advendure, το οποίο είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας του CUT για μια ακόμη χρονιά!

 

[Advendure]: Ας ξεκινήσουμε την συνέντευξη από την φετινή χρονιά. To Chianti Trail Ultra ήταν από τις λίγες διοργανώσεις που κατάφερε να πραγματοποιηθεί την Άνοιξη, μέσα στην κορύφωση της πανδημίας. Ποιες οι εντυπώσεις από τον αγώνα; Είστε ευχαριστημένοι από την διοργάνωση και την συμμετοχή αθλητών, που ξεπέρασαν τους 1.000 σε μια δύσκολη χρονιά;

[Matteo Matteuzzi]: Είμαστε πραγματικά πολύ ευχαριστημένοι, καταρχάς για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι αθλητές που συμμετείχαν. Επιβεβαίωσαν ότι βρήκαν τους εαυτούς τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον και αυτό τους επέτρεψε να διασκεδάσουν χωρίς να έχουν πολλές ανησυχίες για την Covid-19 και αυτό ήταν ήδη μια επιτυχία. Επικεντρωθήκαμε πολύ στην οργάνωση και την διαχείριση της ροής των αθλητών και όλα πήγαν όπως είχαμε σχεδιάσει. Η πληροφόρηση που είχαμε μετά τον αγώνα ήταν ακόμη καλύτερη και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό.

 

 

[Advendure]: Στην 4η χρονιά της η διοργάνωση προσθέτει ένα καινούργιο αγώνα στο ήδη πλούσιο μπουκέτο αγώνων της, το Ultra Trail Chianti Castles - UTCC, απόστασης 102Km (+4.000m). Γνωρίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν στόχος σας να υπάρχει αγώνας ultra trail πάνω από 100km και φαίνεται ήρθε η ώρα! Ποια η φιλοσοφία της νέας διαδρομής, τα χαρακτηριστικά της και τα ιστορικά σημεία της μαγευτικής Τοσκάνης που θα τονίζει;

[Matteo Matteuzzi]: Το όνειρο μας γίνεται πραγματικότητα!! Για να φτάσουμε στον καινούργιο αγώνα των 100Km ξεκινήσαμε αρχικά με την διαδρομή των 73Km, που ενοποιήθηκε και ήταν ήδη πανέμορφη, πολύ πλούσια σε καταπληκτικά τοπία, περάσματα από αμπελώνες, αρχαία χωριά, αλλά ο στόχος μας δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί. Θέλαμε να εκφράσουμε ποιο είναι το πραγματικό Chianti, το οποίο είναι ένα brand name που χρησιμοποιείται χωρίς να δικαιολογείται από πάρα πολλές εταιρείες και εδαφικές περιοχές. Αυτή η διαδρομή των 100Km αντιπροσωπεύει το Chianti, στην αυθεντικότητα και την ιστορία του. Ανακαλύψαμε αρχαία μονοπάτια που ακόμη συνδέουν αμυντικές περιοχές της γης που συνθέτουν τα κάστρα. Στους μεσαιωνικούς χρόνους αυτά τα εδάφη ήταν αντικείμενο μαχών μεταξύ  της Σιένα και της Φλωρεντίας και εδώ γεννήθηκε η περιοχή / σύνδεσμος του Chianti.

 

 

[Advendure]: Το Ultra Wine, με την επίσκεψη σε οινοποιεία του Chianti και στο μουσείο Οίνου του Radda in Chianti ήταν πάντα από τις πιο πετυχημένες παράλληλες εκδηλώσεις διοργανώσεων ορεινού τρεξίματος. Να περιμένουμε ότι θα υπάρχει και το 2022 και με ποια μορφή;

[Matteo Matteuzzi]: Αυτό αποτελεί άλλο ένα κομμάτι του puzzle που συνθέτει το όνειρο μας, δηλαδή του να φέρουμε την περιοχή του Chianti και μέσα στις περιοχές με το μεγαλύτερο κύρος στο trail running, όπως είναι ήδη στην παραγωγή οίνου με το Chianti Classico. Δεν μπορούμε όμως να προβλέψουμε τι θα συμβεί.

 

[Advendure]: Τα εξαιρετικά εκπτωτικά πακέτα της διοργάνωσης (διαμονή, εγγραφή στον αγώνα, χρήση SPA, δείπνο, συμμετοχή στο Ultra Wine κτλ…) θα ισχύσουν και για το 2022; Σχεδιάζετε κάτι ξεχωριστό όπως στην προηγούμενη διοργάνωση για τους Έλληνες δρομείς και το Advendure;

[Matteo Matteuzzi]: Ετοιμάζουμε καινούργιες προτάσεις / πακέτα που θα είναι online προς το τέλος του Σεπτεμβρίου. Έχουμε νέα και σε αυτόν τον τομέα, που περιλαμβάνουν ξεναγήσεις σε οινοποιία, τα οποία αυξάνουν με τον καιρό και αντιπροσωπεύουν μια θαυμάσια εμπειρία γι’ αυτούς  που επισκέπτονται το Chianti. Βασιζόμαστε σε μια μίξη αθλητισμού, φαγητού και οίνου. Προσκαλούμε τους αθλητές που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το site μας σε λίγες εβδομάδες.

 

 

[Advendure]: Στην συνέντευξη στο Advendure για την 2η διοργάνωση του 2019, μας είχες αναφέρει ότι υπάρχει ενσωμάτωση “δρομικής κουλτούρας” στην περιοχή του Chianti – κάτι δύσκολο αφού η περιοχή φημίζεται και δημιουργεί εδώ και δεκαετίες σε άλλα πράγματα, όπως το κρασί και ο πολιτιστικός / γαστριμαργικός τουρισμός - αλλά ήθελε δουλειά ακόμη. Τρία χρόνια και δυο διοργανώσεις μετά, βλέπεις να έχει φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα;

[Matteo Matteuzzi]: Έχουμε πολύ σημαντικά μηνύματα. Πλέον δεν βρίσκουμε εμπόδια στις ιδιωτικές εκτάσεις που περνάνε οι διαδρομές των αγώνων – είναι πάνω από 30 – και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης βιώνουμε μια σημαντική αύξηση στον αθλητικό τουρισμό, π.χ. πεζοπορία, trekking, τρέξιμο και ποδηλασία. Το Chianti Ultra Trail εστίασε την προσοχή όσο αφορά το outdoorστην περιοχή μας.

 

 

[Advendure]: Υπάρχουν αλλαγές στους βασικούς χορηγούς / υποστηριχτές της διοργάνωσης;

[Matteo Matteuzzi]: Όσο αφορά τους χορηγούς εξοπλισμού, επιβεβαιώσαμε την New Balance, η οποία αποτελεί μεγάλο και βασικό χορηγό μας, καθώς και την Ethic Sport όσο αφορά τα προϊόντα αθλητικής διατροφής. Θα υπάρξουν και άλλα νέα σε αυτόν τον τομέα καθώς είμαστε σε διαπραγματεύσεις. Σε τοπικό επίπεδο, προστέθηκαν όλα τα κάστρα που βρίσκονται στην νέα διαδρομή, Ricasoli (Brolio Castle), Castello di Ama, Castello di Tornano, για να ονομάσω τα σημαντικότερα. Μια νέα συνεργασία προστέθηκε επίσης με  την pro loco στο Gaiole in Chianti, απ’ όπου ένας γαστρονομικός και οινικός περίπατος θα ξεκινάει.

 

 

[Advendure]: Κλείνοντας τη συνέντευξη, είστε ευχαριστημένοι από το Chianti Trail Ultra με βάση το αρχικό σας σχέδιο; Τι οραματίζεστε για το μέλλον, μετά και την προσθήκη του UTCC και τις νέες συνεργασίες σας;

[Matteo Matteuzzi]: Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, νιώθω την υποστήριξη της περιοχής και των συνεργατών. Είναι πολύ ευχάριστο και με βοηθά να συνεχίζω να πιστεύω στο project. Δεν σταματάμε καθόλου, έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη ιδέα και όλα πάνε όπως θέλαμε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και είμαι πεπεισμένος ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ γιατί πιστέψατε σε εμάς από την πρώτη κιόλας ημέρα, είσαστε πλέον μέρος της ομάδας μας, σπουδαίοι φίλοι και σας περιμένουμε με ένα ποτήρι Chianti Classico!!

 

 

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ