Ο Hannes Namberger με ρεκόρ και η γνώριμη στη χώρα μας Mimmi Kotka νικητές στο LUT 2022!

By 25 Ιουν 2022

Σαν σίφουνας πέρασε πάνω από την Cortina d'Ampezzo ο Hannes Namberger, Γερμανός από το Ruhpolding, γεννηθείς το 1989. Η νίκη του στα 120 χιλιόμετρα (5.800 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς) του Lavaredo Ultra Trail 2022, του μεγάλου αγώνα του La Sportiva Lavaredo Ultra Trail by UTMB®, ο οποίος πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Παρασκευής 24 και του Σαββάτου 25 Ιουνίου με 1500 αθλητές και είναι σταθμός του UTMB World Series ήταν εμβληματική.

Δεν ήταν μια απλή νίκη γιατί ο Namberger κέρδισε με χρόνο ρεκόρ – 11.56.28 - βελτιώνοντας το ρεκόρ που είχε σημειώσει πέρυσι (12.02.12). Και μάλιστα σε έναν αγώνα στον οποίο ο ρυθμός ήταν εξαιρετικά γρήγορος από τα πρώτα κιόλας μέτρα (η εκκίνηση δόθηκε στις 11 το βράδυ της 24ης Ιουνίου από την κεντρική πλατεία της Cortina, Corso Italia), και όπουκανείς δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη δύναμη του Βαυαρού αθλητή, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα στη γραμμή τερματισμού κάτω από το καμπαναριό της Cortina, σε μια τελική ευθεία γεμάτη κόσμο. Σπουδαία δεύτερηθέση για τον Ελβετό Gian Marchet Schicktanz (12.07.02) και τρίτη θέση για τον Κινέζο Jiasheng Shen (12.28.47) ο οποίος είχε πάρει τη δεύτερη θέση το 2019.

"Το να κερδίζεις για δεύτερη συνεχόμενη φορά εδώ είναι κάτι εκπληκτικό", δήλωσε ο Hannes Namberger. "Η επιστροφή στην Cortina μετά τη νίκη και το ρεκόρ του 2021 ήταν κάτι ριψοκίνδυνο, αλλά μου αρέσουν οι προκλήσεις και ήθελα να προσπαθήσω ακόμα και αν η κατάσταση μου δεν ήταν στο εκατό τοις εκατό. Πήγε πολύ καλά. Νομίζω ότι έκανα έναν έξυπνο αγώνα".

Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Σουηδέζα Mimmi Kotka, πρώτη με επίδοση 14.51.25. Στο δεύτερο και τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν η Πολωνή Katarzyna Solińska (15.11.24) και η Αυστριακή Esther Fellhofer (16.01.22). "Ξεκίνησα πολύ δυνατά, λίγο υπερβολικά", σχολίασε η νικήτρια Mimmi Kotka. "Μετά είχα μερικές πτώσεις που με καθυστέρησαν. Στο τέλος δυσκολεύτηκα πολύ, αλλά κατάφερα να περιορίσω την δυνατή επιστροφή των αντιπάλων μου. Είμαι πολύ χαρούμενη".

Το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουνίου, η τρίτη έκδοση του Ultra Dolomites ξεκίνησε από το San Vigilio di Marebbe (Bolzano), με μήκος 80 χιλιομέτρων και 4.600 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Στην εκκίνηση συμμετείχαν 955 αθλητές. Στην κούρσα των ανδρών η νίκη πήγε στον Matteo Anselmi από το νησί Elba σε 8.42.00. Στη δεύτερη και τρίτη θέση ο Daniele Calandri και ο Ρουμάνος Catalin Sorecau.

Το φαβορί Kelly Wolf κέρδισε την κούρσα των γυναικών: 9.25.52"ήταν ο χρόνος που σημείωσε η Αμερικανίδα, η οποία νίκησε τη Φινλανδή Johanna Antila και την Ιταλίδα Marina Cugnetto.

Στο Lavaredo Ultra Τrail από Ελληνικής πλευράς είχαμε μια εξαιρετική επίδοση από τον Γιώργο Ιωάννου με χρόνο 16.52.22 και την 88η θέση της γενικής κατάταξης. Σπουδαία επίδοση και από την Ντέπη Σιμαντράκου με χρόνο 19.11.11 και την 19η θέση στις γυναίκες. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν τερματίσει και οι Θανάσης Χατζής, Ιωάννης Κουτσουράδης, Γιώργος Γκίκας και Θανάσης Βασιλόπουλος με τους υπόλοιπους Έλληνες να συνεχίζουν την προσπάθεια τους.

Στο Ultra Dolomites, ο Φώτης Ματσίγκος πέτυχε πολύ καλή επίδοση, τερματίζοντας στην 68η θέση με επίδοση 11.05.21. Τερμάτισαν και οι Αντώνης Πρωτοπαπαδάκης, Αναστάσιος Λεωνίδης, Παναγιώτης Σακελλάρης, Ηλίας Ρενιος, Εμμανουήλ Πεδιαδιτάκης, ενώ συνεχίζει και είναι κοντά στον τερματισμό του ο Γιώργος Ορφανίδης.

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ