Φακός μέσης / ζώνης NITECORE UT05 – Άπλετο και ξεκούραστο φως στα μονοπάτια!

Ένας καλός και αξιόπιστος φακός κεφαλής για όσους τρέχουν νύχτα στο βουνό δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Το πολυτιμότερο κομμάτι του εξοπλισμού του ορεινού δρομέα τη νύχτα. Ρωτήστε όσους ξέμειναν από φως μέσα στο έρεβος του σκοταδιού και θα σας κάνει να σκεφτείτε δύο, τρεις και περισσότερες φορές το αν αξίζει να επενδύσετε σε έναν καλό φακό. Αυτά όμως είναι γνωστά. Γνωστό είναι επίσης ότι το φως που διαχέει ο κάθε φακός διαφέρει. Άλλοι φακοί είναι καλύτεροι στο να εκπέμπουν τη δέσμη τους μακριά, άλλοι δημιουργούν καλύτερο και ομοιόμορφο φωτισμό κοντά μας. Άλλοι κάνουν και τα δύο. Κανένας φακός κεφαλής όμως δεν μας εξασφαλίζει ιδανικό «τρισδιάστατο» φωτισμό στα 2-3 βήματα μπροστά μας, βήματα που είναι και τα πιο κρίσιμα για να … συνεχίσουμε όρθιοι. Πόσες φορές δεν έχετε μπερδευτεί από τις «σκληρές» σκιές και τις απότομες γωνίες που δημιουργεί ο φακός στο κεφάλι; Ακόμα κάτι άλλο πιο σοβαρό. Πόσες φορές έχετε βρεθεί νύχτα με ομίχλη φωτίζοντας ένα αδιαπέραστο «άσπρο τείχος» αναγκάζοντάς σας να κρατάτε τον φακό στο χέρι; Το πρόβλημα αυτό έρχονται να διορθώσουν φακοί μιας ιδιαίτερης κατηγορίας, οι φακοί μέσης! Έναν τέτοιο σας παρουσιάζουμε σήμερα, τον NITECORE UT05 !

Ο UT05 είναι ένα μικρό «θαύμα» μέσα στην απλότητά του! Χωρίς πολλά πολλά, προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε ζώνη μέσης διαθέτει δύο στοιχειώδεις θηλιές. Αρκεί ένα ή δύο πατήματα ενός κουμπιού ανάλογα την ένταση που χρειάζεστε και έχετε ένα θαυμάσιο φως ακριβώς εκεί που χρειάζεστε: μπροστά σας!


Αν και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως κύριος φακός, δεν είναι κάτι που θα το προτείναμε. Σίγουρα στο μονοπάτι θες φως όπου απευθύνεις το βλέμμα σου. Το φως όμως που εκπέμπει ο UT05 από τη μέση είναι το ιδανικό συμπλήρωμα και σχεδόν απαραίτητο στην ομίχλη. Δεν είναι ότι πιο πρακτικό να κρατάς τον φακό στο χέρι μαζί με τα δύο μπατόν σε μια δύσκολη ανηφόρα μέσα σε πυκνή ομίχλη. Το έχουμε κάνει και το ξέρουμε!


Ουσιαστικά πρόκειται για δύο πηγές LED φωτός περασμένες σε ένα καλώδιο όπου στη μία άκρη του υπάρχει ένα βύσμα USB. Σε αυτό το βύσμα θα πρέπει να προσαρμόσουμε μια πηγή ενέργειας, κοινώς ένα Powerbank. Αυτό είναι και το μόνο μειονέκτημα του UT05, αφού δεν είναι αυτόνομο, δεν διαθέτει δηλαδή κάποια πηγή ενέργειας έτσι ώστε να φορτιστεί. Αυτό όμως μπορεί συνάμα να μετατραπεί και σε πλεονέκτημα αφού σίγουρα όλοι διαθέτουμε ένα οποιοδήποτε Powerbank κρατώντας έτσι αντίστοιχα το κόστος σχετικά χαμηλά για το φως και την διάρκεια που προσφέρει ο φακός.

Πιο συγκεκριμένα, με το ΝΒ10000 της Nitecore, powerbank με χωρητικότητα 10000mAh (το οποίο προτείνεται ανεπιφύλακτα), η διάρκεια μπορεί να κυμανθεί ως εξής:


Μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις ζώνες μέσης αφού ακόμα και να μην διαθέτουν θηλιές για να περαστεί το καλώδιο, οι δύο φωτεινές πηγές στην πίσω μεριά τους διαθέτουν Velcro που «κολλάει» πάνω στο ύφασμα. Εδώ έχει προσαρμοστεί πάνω στην ζώνη BLT10 της Nitecore, ζώνη που έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν.

 

Γενικά χαρακτηριστικά

  • Φωτιστικό μέσης σπαστού τύπου
  • Ευρυγώνιος φωτισμός 160 μοιρών
  • Ενσωματώνει μία πηγή φωτισμού COB υψηλού CRi (CRi>90, θερμότητα χρώματος: 4000K) με ευρύ σώμα που παράγει 400 Lumens
  • Υψηλής απόδοσης κύκλωμα σταθερού ρεύματος προσφέρει σταθερό φωτισμό.
  • Εξελιγμένη τεχνολογία διακοπής του ρεύματος (APC) για εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση κατά την διάρκεια αναμονής
  • Σχεδιασμός για έλεγχο και λειτουργία με έναν μόνο διακόπτη που ελέγχει 2 επίπεδα φωτεινότητας.
  • Βολικό βύσμα USB-A συμβατό με διεθνείς παροχές ρεύματος.
  • Κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου αεροναυπηγικής ποιότητας.
  • Φινίρισμα σκληρής ανοδίωσης στρατιωτικών προδιαγραφών.
  • Αδιάβροχο και ανθεκτικό στην σκόνη σύμφωνα με το πρότυπο IP66
  • Ανθεκτικός σε πτώσεις έως και από 1 μέτρο.

Τιμή με ΦΠΑ: 41,90

 

Στην καινούργια ελληνική  ιστοσελίδα της Nitecore μπορείτε να δείτε όλη τη γκάμα Φακών LED της εταιρείας.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προιόντων NITECORE στην Ελλάδα είναι η VASILIKOS Import-Trade. Τα προϊόντα NITECORE διατίθενται σε σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και on-line στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας VASILIKOS Import-Trade.

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ