The North Face Zagori Mountain Running 2016: Εξαιρετική η πορεία των εγγραφών, όλα τα τελευταία νέα για την πορεία της προετοιμασίας!

16 Μαρ 2016

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για την κορυφαία διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, το "6ο The North Face Zagori Mountain Running",βρίσκονται όχι μόνο οι αθλητές που θα συμμετάσχουν αλλά και η η οργανωτική επιτροπή του αγώνα. Εχοντας ως παρακαταθήκη την μεγάλη απήχηση του αγώνα τα προηγούμενα χρόνια, με αποκορύφωμα το ρεκόρ συμμετοχών πέρυσι το καλοκαίρι, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την χώρα, ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τους πολυάριθμους φίλους της Τύμφης και του Ζαγορίου, το τριήμερο 22-24 Ιουλίου.

 

Οι εγγραφές άνοιξαν στις 20 Φεβρουαρίου και ήδη συμπληρώθηκε το όριο συμμετοχών στον TeRA, τον απαιτητικό και δύσκολο αγώνα των 80km. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, γι'αυτό η διοργάνωση εξετάζει το ενδεχόμενο να διευρύνει το όριο συμμετοχών, εφ'όσον υπάρχει ενδιαφέρον κι από άλλους αθλητές  να τρέξουν σ'έναν κορυφαίο ultra αγώνα.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο TeRA εξελίσσεται σε έναν αγώνα διεθνή, καθώς στη συγκεκριμένη διαδρομή θα τρέξουν αθλητές  όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά κι από άλλες χώρες όπως: ΗΠΑ, Μεγ.Βρετανία, Ολλανδία, Ρωσία, Κύπρος και Γερμανία.


Πολύ μεγάλη είναι η ανταπόκριση και για τον δεύτερο μεγάλο αγώνα του "The North Face Zagori Mountain Running", τον μαραθώνιο 42km και 2500μ θετική υψομετρική. Με τον αυξημένο ρυθμό εγγραφών πολύ σύντομα θα συμπληρωθεί  κι εδώ το όριο των 250 συμμετοχών, ενώ στην εκκίνηση του αγώνα στους Κήπους, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα εγγραφές, θα βρεθούν εκτός από Ελληνες  και αθλητές από το εξωτερικό. Η δυναμική που καταγράφει ο συγκεκριμένος αγώνας ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας και η διοργάνωση με χαρά θα υποδεχτεί τους αθλητές από χώρες όπως: ΗΠΑ, Γερμανία, Μεγ.Βρεττανία, Πολωνία,Ουγγαρία, Ολλανδία,Τουρκία, Σερβία και Κύπρος , οι οποίοι θα τρέξουν και θα απολαύσουν την ομορφιά που προσφέρει η χαράδρα του Βίκου, οι ορθοπλαγιές της Τύμφης, ο Βοϊδομάτης με τα πεντακάθαρα νερά του και τα γραφικά Ζαγοροχώρια.

 

 

Οι εγγραφές συνεχίζονται με ενδιαφέρον  τόσο για τον δυναμικό ημιμαραθώνιο 21km όσο και για τα 10km.

 

Στους μεγάλους χορηγούς του αγώνα ( The North Face, Φυσικό Μεταλλικό Νερό "Ζαγόρι", Fifth Element Adventure Store), με χαρά καλωσορίζουμε και το COUNTERPAIN, ένα δοκιμασμένο προϊόν το οποίο ανακουφίζει από το μυϊκό άλγος που οφείλεται σε φυσικά αίτια.

 

Στόχος της διοργάνωσης είναι να ξεπεράσει γι' ακόμη μια χρονιά τα όριά της, προσφέροντας σε συμμετέχοντες κι επισκέπτες, ένα αγωνιστικό διήμερο υψηλού επιπέδου σε μια από τις ομορφότερες ορεινές περιοχές της Ελλάδος, το μοναδικό Ζαγόρι!

 

Website: www.zagorirace.com

Facebook: www.facebook.com/TheNorthFaceZagoriMountainRunning

Hashtag: #ZagoriRace

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ