Rogkas 2022 - Ενημέρωση αθλητών αγώνα!

13 Ιαν 2022

Φίλοι του Ρογκά αλλά και αθλητές του φετινού αγώνα, γεια σας! 

Σας καλωσορίζουμε στον αγώνα που με την εμφάνισή του πριν πέντε χρόνια τάραξε το χειμωνιάτικο, έρημο τοπίο στο ελληνικό ορεινό τρέξιμο. Είμαστε χαρούμενοι που θα σας έχουμε κοντά μας σε λίγες μέρες και θα ζήσουμε παρέα μια δυνατή εμπειρία, εσείς σαν αγωνιζόμενοι κι εμείς με την ευθύνη να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος.

Από εδώ και με αυτόν τον τρόπο (email) αποκαθιστούμε για τις μέρες που απομένουν μέχρι τον αγώνα, μια επικοινωνία που σκοπό έχει να σας κάνει γνώστες των συνθηκών κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί ο φετινός Ρογκάς: κανονισμοί, προϋποθέσεις, συνθήκες, διαδικασίες. Εδώ θα πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από όλους σας, καθώς τεχνικό πρόβλημα δεν επέτρεψε να αποσταλούν αυτοματοποιημένα μηνύματα έγκρισης των αιτήσεων συμμετοχής σας.

Ξεκινάμε σήμερα την πρώτη επικοινωνία μας, με μερικά βασικά στοιχεία:

  • Ο αγώνας γίνεται μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, ο κάθε αθλητής θα κληθεί να επιδείξει το (σε ισχύ) πιστοποιητικό του, προκειμένου να παραλάβει τον αριθμό και το τσιπ του για να αγωνιστεί. Μόνο πιστοποιητικά σε ισχύ γίνονται δεκτά, όχι πρώτος εμβολιασμός ή υπόσχεση για μελλοντικό εμβολιασμό (για 1η ή 2η ή και 3η δόση). Εφόσον επιβληθούν επιπλέον προληπτικά μέτρα από το Κράτος, τότε η διοργάνωσή μας θα τα εφαρμόσει στο ακέραιο! 
  • Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός στον αγώνα! Εφόσον οι συνθήκες είναι ακραίες (κρύο, χιονόπτωση και χιονόστρωση) τότε θα προταθεί ισχυρά από πλευράς μας, να έχετε μαζί σας τα βασικά (γάντια, σκούφος, μπουφάν, σκάρες παπουτσιών, γκέτες). Σε ακόμα πιο ακραίες συνθήκες, θα επιβληθεί υποχρεωτικός εξοπλισμός: α) γάντια, β) σκούφος, γ) μπουφάν, δ) γκέτες, ε) επίδεσμος, στ) αλουμινοκουβέρτα. Γενικά, αν κάποιοι δεν έχετε τρέξει ποτέ στη ζωή σας μέσα στα χιόνια, φροντίστε να εξοικειωθείτε με την ιδέα ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί στις 30 Ιανουαρίου φέτος!
  • Ο καιρός για τις 30 Ιανουαρίου δεν είναι ακόμα γνωστός, όμως η τάση (μακροπρόθεσμη πρόγνωση) για την ώρα δείχνει διατήρηση χειμωνιάτικων συνθηκών, χωρίς αξιοσημείωτη άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι τότε. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως κατ’ ελάχιστο, το ¼ της διαδρομής (5-7 χιλιόμετρα) είναι πιθανό να βρίσκεται σε συνθήκες «χιονοσκεπούς» εδάφους, όπως αποκαλείται το στρωμένο χιόνι στη Μετεωρολογία.
  • Διαβάστε στην ιστοσελίδα μας ότι μπορείτε περισσότερο, θα σας φανεί χρήσιμο μετά βεβαιότητας! Επισκεφθείτε μας στο www.omtcom και μπείτε στην ενότητα του Ρογκά. Εκεί θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες που θέλετε. Επίσης, μπαίνετε καθημερινά στη FB Σελίδα του αγώνα, στη διεύθυνση https://www.facebook.com/rogkas25
  • Από τη διαδικασία των ενημερωτικών email, αυτήν εδώ που βλέπετε τώρα διαβάζοντας αυτό το κείμενο, θα ενημερώνεστε περίπου κάθε 3-4 ημέρες μέχρι την ημέρα του αγώνα. Θα φροντίσουμε κάθε επόμενο email να περιέχει κάποια διαφορετική ενότητα πληροφόρησης αλλά και κάθε φορά, νεότερη ενημέρωση για την πρόγνωση του καιρού.
  • Ακυρώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή, με την έννοια ότι κάποιος που είναι καταχωρημένος στη λίστα, είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει τελικά να αγωνιστεί, για οποιοδήποτε λόγο (υγείας ή προσωπικό). Εκείνο που δεν μπορεί να γίνει, ειδικά φέτος λόγω των προϋποθέσεων συμμετοχής που δημιούργησε το απαιτούμενο από τη διοργάνωσή μας πιστοποιητικό εμβολιασμού, είναι η επιστροφή χρημάτων σε όσους δεν πρόκειται να αγωνιστούν (δείτε κανονισμό #9). Διαβάστε όλους τους κανονισμούς εδώ https://www.omt100.com/rogkas-regulations/
  • Σχετικά με το θόρυβο που ξεσηκώθηκε σήμερα 12/1 με τη δικαίνηση φημολογίας για πάγωμα των αγώνων από τη ΓΓΑ λόγω πανδημίας, εκείνο που πραγματικά συμβαίνει, απέχει πολύ από την εικόνα που σχημάτισαν δημοσιεύσεις και φήμες. Σε γραπτή της ενημέρωση σε διοργάνωση του χώρου μας (ορεινό τρέξιμο) η ΓΓΑ σύστησε παράταση λόγω της αυξημένης επιφυλακής της κοινωνίας γενικότερα, χωρίς όμως να απαγορεύει τη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα. Ενημέρωσε ωστόσο η ΓΓΑ, πως είναι εξαιρετικά πιθανό να εφαρμοστεί και το μέτρο των rapid-tests στους λαϊκούς αγώνες, ακόμα και για τους εμβολιασμένους. Κάτι τέτοιο σαφώς και θα εφαρμοστεί από τη διοργάνωσή μας, εφόσον πάντα υιοθετηθεί από τη ΓΓΑ ανάλογη εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής του ΕΟΔΥ. Οι τελικές αποφάσεις θα γίνουν γνωστές την Κυριακή 16/1 και οι όποιες μικρές τροποποιήσεις από πλευράς του Ρογκά, θα ενσωματωθούν αμέσως μετά (Δευτέρα 17/1), όσες και όποιες και αν είναι αυτές!

Αγαπητοί μας φίλοι και αθλητές

Αυτή ήταν η πρώτη σας ενημέρωση για τον φετινό Ρογκά. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε απορίες σας, που θα αφορούν γενικότερα στον αγώνα ή και ειδικότερα τα όσα περιέχονται στην πρώτη αυτή επαφή μας. Γι’ αυτό μη διστάσετε να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, καταθέτοντας τις ερωτήσεις σας και άμεσα θα φροντίσουμε να σας καλύψουμε.

Ανανεώνουμε το ραντεβού ενημέρωσης για το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Καλή συνέχεια σε όλους!  

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ