O Dakota Jones στα χνάρια Jornet και Krupicka

Dakota Jones Dakota Jones © M. Helsing/Transvulcania 2012

O Kilian Jornet στο Νεπαλ. Ο Tony Krupicka στο Longs Peak και σε άλλα πολλά που σχεδιάζει για φέτος. Έτσι και ο Dakota Jones αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια των δύο προαναφερθέντων μεγάλων αθλητών που έχουν βρει "καταφύγιο" σε δραστηριότητες πέραν του "τετριμμένου" τρεξίματος.Έτσι κι αλλιώς όπως ο ίδιος αναφέρει στο blog του, ο χειμώνας πέρασε με λιγότερο τρέξιμο και περισσότερο σκαρφάλωμα όντας γνήσιος άνθρωπος των βουνών. Επόμενος και τελευταίος σταθμός του πριν την έναρξη της θερινής αγωνιστικής σεζόν; Μα φυσικά η Αλάσκα!

"Οι αγώνες είναι κάτι που περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον", αναφέρει ο νεαρός Dakota, "καθώς πολλοί και σπουδαίοι αθλητές θα μετέχουν φέτος. Αισθάνομαι όμως ότι ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα για μένα και θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό πριν μπω για τα καλά στην αγωνιστική περίοδο".

 

Το αεροδρόμιο Talkeetna στην Αλάσκα... Παράδεισος!

 

Ο στόχος του Dakota Jones είναι το Anchorage στην Αλάσκα. "Για τρεις εβδομάδες θα βρίσκομαι στην Αλάσκα κάνοντας σκι, σέρνοντας έλκηθρο και φυσικά σκαρφαλώνοντας ότι προλάβω και για όσο ο καιρός μας αφήσει!". Το τελευταίο θα είναι και ο βασικό στόχος του νεαρού Dakota, η χειμερινή αναρρίχηση σε κορφές της περιοχής. "Θα είναι κάτι νέο για μένα, αφού χειμερινή αναρρίχηση δεν είχα δοκιμάσει μέχρι τώρα, έτσι δεν έχω μεγάλες προσδοκίες. Θα στήσουμε τα αντίσκηνά μας και πραγματικά θα κάνουμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε και προλάβουμε. Θέλω να ρουφήξω κάθε σταγόνα από αυτά μου έχουν να μου δώσουν τα βουνά εδώ. Ίσως στο μέλλον αποκτώντας περισσότερη εμπειρία, προσπαθήσω να σκαρφαλώσω πιο δύσκολες και τεχνικές γραμμές, για την ώρα όμως θα αρκεστώ σε αναβάσεις σχετικά εύκολες".

 

Βασικός στόχος του είναι η διαδρομή Ham and Eggs (!!!) που ανεβάζει στο Mooses Tooth (βλ. φωτό). "Είναι μια σχετικά δύσκολη διαδρομή και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μία μέρα. Οι κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν στην ανάβαση είναι οι πέτρες που μπορεί να πέφτουν από ψηλά και οι κορνίζες στην κορυφογραμμή". Αν το καταφέρει θα προχωρήσει και σε άλλες γραμμές λίγο δυσκολότερες όπως αναφέρει στην συνέχεια.

 

Το Mooses Tooth είναι η αριστερή κορυφή. Η διαδρομή Ham and Eggs κινείται στο λούκι που βρίσκεται αριστερά της

 

"Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ήθελα πάρα πολλά χρόνια να κάνω κάτι τέτοιο και επιτέλους τώρα που ήρθε η ώρα αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός που θα το ζήσω. Μετά την επιστροφή μου τον Μάιο θα μπω και εγώ για τα καλά στους αγώνες βουνού. Διακρίνω φέτος ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και πραγματικά δεν βλέπω την ώρα ξεκινήσω και εγώ να αγωνίζομαι", καταλήγει ο Dakota Jones.

 

Σίγουρα στο μέλλον θα δούμε πολλά σπουδαία πράγματα από αυτόν τον νεαρό...

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ