La Cameta Coixa: Απόβαση στη Καταλονία!

Με 5  φίλους οι οποίοι θα βρίσκονται σε ειδική αποστολή στην Καταλονία την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, ξεκινάει τη χρονιά της η ομάδα της KASIMIS TRAINING και συγκεκριμένα με τη συμμετοχή στην 10η επετειακή διοργάνωση του αγώνα La Cameta Coixa των 21 χιλιομέτρων με 2.600 μέτρα υψομετρική διαφορά. Μια διοργάνωση η οποία δημιουργήθηκε από μια παρέα φίλων κατοίκων του χωριού Miravet (700 κατοίκων) το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Ribera d'Ebre, νότια της Ταραγόνας και σε υψόμετρο μόλις 125 μέτρων, στις όχθες του ποταμού Έβρου και κοντά στις εκβολές του. Το Miravet είναι ένα χωριό το οποίο κατέχει σημαντική θέση στην ιστορία της Καταλονίας και  στο οποίο ξεχωρίζει ένα εντυπωσιακό φρούριο αραβικής καταγωγής, το κάστρο Miravet που χτίστηκε από τους μουσουλμάνους τον 9ο αιώνα και ήταν ένας από τους τελευταίους Ισλαμικούς περιορισμούς της Καταλονίας. Το κάστρο διατηρείται ακόμα σήμερα και είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της αρχιτεκτονικής του Τάγματος των Ναϊτών στην Ευρώπη. Από τη θέση του υπάρχει μια όμορφη πανοραμική θέα του μαιάνδρου του ποταμού Έβρου, καθώς περνά μέσα από την πόλη.

 

 

Ακριβώς από την αυλή αυτού του κάστρου, που είναι ένα από τα πιο γνωστά και καλύτερα διατηρημένα μνημεία της Καταλονίας, με την πυρπόληση ενός κανονιού, δίνεται η εκκίνηση του αγώνα. Μια πολύ προσιτή και πολύ διασκεδαστική διαδρομή 21 χιλιομέτρων με περίπου 1.300 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Πρακτικά το 100% της διαδρομής “τρέχει” κατά μήκος των μονοπατιών τα οποία υπήρχαν από εκείνη την περίοδο και συντηρούνται μέχρι και σήμερα. Τα μονοπάτια δεν είναι υπερβολικά τεχνικά αλλά διασκεδαστικά, με highlight τη διέλευση από το Cami de Sirga (χαρακώματα του εμφυλίου πολέμου), δίπλα στον ποταμό Έβρο.

 

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο στοιχείο στην συγκεκριμένη διοργάνωση είναι το jamon (καπνιστό πόδι από χοίρο) το οποίο τοποθετείται στην αρχή του αγώνα σε κάποιο δέντρο κρεμασμένο και το οποίο έχουν την ευκαιρία να πάρουν οι πρώτοι δρομείς (1 άντρας και 1 γυναίκα) με την υποχρέωση να το κουβαλάνε ως τον τερματισμό, ώστε να γίνει δικό τους! Σε μια προηγούμενη διοργάνωση ο Zaid Ait Malek είχε τοποθετήσει το jamon στη τσάντα πλάτης που έφερε και το κέρδισε όπως και τον αγώνα.

 

Η ομάδα της KASIMIS TRAINING θα συμμετάσχει με τους Δημήτρη Σελέτη, Φώτη Ζησιμόπουλο, Ευάγγελο Νούλα και Θωμά Παρτσάνη οι οποίοι μας μίλησαν λίγο πριν ανέβουν στο αεροπλάνο και ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την Καταλονία, όπως επίσης και ο “μισός Ισπανός” Σάκης Δασκαλόπουλος που θα ταξιδέψει μαζί τους και θα συμμετάσχει επίσης στον αγώνα:

 

Φώτης Ζησιμόπουλος: Η νέα αγωνιστική χρονιά ξεκινά με μια πρωτόγνωρη για μένα εμπειρία. Για πρώτη φορά θα βρεθώ να αγωνίζομαι εκτός συνόρων διπλά σε κορυφαίους αθλητές του ορεινού τρεξίματος. Ευελπιστώ να κάνω ένα γρήγορο αγώνα και να επιστρέψω γεμάτος με νέες παραστάσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στο να σταθώ στη γραμμή της εκκίνησης αυτού του αγώνα.

 

Βαγγέλης Νούλας: Η πρώτη αγωνιστική πρόκληση της χρονιάς έφτασε…Την Κυριακή (10/3) θα μου δοθεί για ακόμη μία φορά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσω από την μια καινούργια μέρη, καινούργιους φίλους, καινούργιες κουλτούρες, να αποκτήσω καινούργιες δρομικές εμπειρίες και από την άλλη να γνωρίσω και να ξεπεράσω τις δυνατότητες του εαυτού μου αγωνιζόμενος με σπουδαίους ξένους αθλητές του ορεινού τρεξίματος στην πόλη Miravet της Ισπανίας. Στόχος μου όπως σε όλους τους αγώνες είναι να απολαύσω τον αγώνα μαζί με τους φίλους – συναθλητές μου από την Ελλάδα δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό επιστρέφοντας γεμάτος νέες εικόνες – εμπειρίες.

 

Θωμάς Παρτσανης: Είμαι πολύ χαρούμενος που το ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς θα με βρει μαζί με την ομάδα μου στα πανέμορφα μεσαιωνικά κάστρα στο Miravet της Ισπανίας. Το υψηλό επίπεδο του αγώνα πλάι σε αθλητές παγκοσμίου κλάσης είναι για μένα μια πρόκληση και ένα μεγάλο κίνητρο. Ο στόχος είναι μια καλή επίδοση και επιστροφή υγιής και γεμάτος με όμορφες εμπειρίες.

 

Δημήτριος Σελέτης: Δεύτερη έξοδος για μένα από την Ελλάδα και 2η επίσκεψή στην Μέκκα του ορεινού τρεξίματος, την Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στην Καταλονία. Μετά την διαπίστωση ότι σε αυτούς τους αγώνες (εξωτερικού) όπου ποτέ δε ξέρεις τη θέση θα τερματίσεις όπως και το ποιος θα κερδίσει, ξεκινάμε με μόνο στόχο μια δυνατή μάχη, σε μια όπως φαίνεται γρήγορη κούρσα σε ένα αγώνα όπου το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και με σκοπό το να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή στο χώρο του trail running  και εκτός Ελλάδας.

 

Σάκης Δασκαλοπουλος:  Πρώτη μου έξοδος σε αγώνα της Ισπανίας για φέτος και με φοβερή παρέα. Πηγαίνουμε σε έναν αγώνα που μπορεί να έχει μικρή απόσταση, φαινομενικά εύκολο, αλλά είναι τεχνικός και γίνεται σε ένα πανέμορφο μέρος την Ν. Καταλονίας . Πάντα χαίρομαι όταν Έλληνες αθλητές βγαίνουν και τρέχουν σε αγώνες εξωτερικού, καθώς έχουν να κερδίσουν πολλές εμπειρίες και να τρέξουν σε αγώνες με έντονο συναγωνισμό. Το καλό σε αυτές τις διοργανώσεις είναι να μην γνωρίζεις ποτέ το νικητή του αγώνα, κάτι το οποίο στην Ελλάδα δεν ισχύει καθώς από την εκκίνηση ενός αγώνα σχεδόν ξέρεις την πρώτη πεντάδα των νικητών και σε άντρες αλλά και σε γυναίκες. Ελπίζω οι αθλητές μας να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και η Ελληνική ομάδα να δείξει τα δόντια της στους Ισπανούς.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα θα συμμετάσχουν οι : Pere Aurell  (νικητής του Transvulcania 2018), Zaid Ait Malek ( 2o στον αγώνα Ultra Pirineu 2018, τον οποίο θα δούμε και από κοντά στον Olympus Marathon 2019),  Andreu Simón (πρωταθλητή Καταλονίας 2018), Aritz Egea (κάτοχο του ρεκόρ στον Olympus Marathon), Mario Olmedo (γνωστός μας από την περσινή επίσκεψη του σε 3 αγώνες στην Ελλάδα, όπου ήταν  5ος στο Μετσοβο,  6ος στον Olympus Marathon και 3ος στο Zagori Race), καθώς και πολλά ακόμα δυνατά ονόματα του παγκόσμιου trail running όπως Ivan Calvo, Miguel Caballero, Alejandro Forcades, Eugení Gil και Mario Bonavista. Στις γυναίκες θα υπάρχουν επίσης δυνατά ονόματα όπως Ragna Debats (κάτοχος του ρεκόρ στον Olympus Marathon ),Virginia Pérez, Ester Casajuana, Maria Beringues, Laia Gonfaus, Tati Orquiola, Eva Cristina Llobat, Carmen Millán y Teresa Forn καθώς επίσης και η Sheila Avilés Castaño.

 

Συνολικά τη διοργάνωση του συγκεκριμένου ταξιδιού επιμελήθηκε ο γνωστός πλέον μισός Ισπανός Σάκης Δασκαλόπουλος,

 

Καλή επιτυχία σε όλους!

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ