Ο Tim Freriks και η Ida Nilsson νικητές στο The North Face Endurance Challenge 50 miles Championship στο San Fransisco!

Tα 50 μίλια του The North Face Endurance Challenge 50 miles Championship είναι ίσως τα γρηγορότερα σαν διαδρομή στον πλανήτη και οι αθλητές που κάθε χρονιά συμμετέχουν δίνουν μια πραγματική αγωνιστική μάχη σε ξέφρενους ρυθμούς. Την φετινή χρονιά ο καιρός βοήθησε πολύ τους αθλητές με ηλιοφάνεια και ένα δροσερό αεράκι, ενώ ο διαδρομή είχε αλλαγές, ξεκινώντας από την Marin City και τερματίζοντας κάτω από την γέφυρα σύμβολο του San Fransisco, την περίφημη Golden Gate, χρησιμοποιώντας όμως το μεγαλύτερο μέρος των όμορφων μονοπατιών της περιοχής Marin Headlands.

 

Στους άντρες, όλοι θυμόμαστε την περσινή τρομερή μάχη μεταξύ του συνήθη ύποπτου σε γρήγορους αγώνες Zach Miller και του πρωτάρη τότε σε αυτή την απόσταση Hayden Hawks. Η μάχη τους επαναλήφθηκε και φέτος, αλλά για την 2η και 3η θέση, μιας και στην πρώτη βρέθηκε ο Tim Freriks, o οποίος αν εξαιρέσουμε τα ανηφορικά πρώτα χιλιόμετρα όπου ο Miller έφυγε ξέφρενα όπως πάντα, ήταν επικεφαλής στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα, αυξάνοντας μετά τα μισά την διαφορά του με τους διώκτες του. Ο Tim Freriks (Hoka One One) τερμάτισε λοιπόν πρώτος με επίδοση 6.02.26, με δεύτερο τον Zach Miller (The North Face) με 6.15.23 και τρίτο τον Hayden Hawks (Hoka One One) με 6.20.39.

 

Από αριστερά: Tim Freriks (1ος), Zach Miller (2ος) και Hayden Hawks (3ος), Photo copyright: irunfar/Bryon Powell

 

Όπως δήλωσε ο Hayden Hawks μετά τον τερματισμό, για τους τρείς πρώτους η κούρσα έμοιαζε με “φυσαρμόνικα”, με τον Miller να κλείνει τις διαφορές στις κατηφόρες και τους άλλους δυο να ανοίγουν την διαφορά στις ανηφόρες.

 

Η πρώτη δεκάδα του αγώνα στους άντρες είχε ως εξής:

 

1. Tim Freriks (Hoka One One) — 6:02.26

2. Zach Miller (The North Face) — 6:15:23 

3. Hayden Hawks (Hoka One One) — 6:20:39 

4. Kris Brown (Rabbit) — 6:32:23

5. Paddy O’Leary (The North Face) — 6:36:07 

6. Nick Elson (La Sportiva) — 6:37:34

7. Blake Hose (The North Face) — 6:37:53

8. Max King (Salomon) — 6:43:50 

9. Tòfol Castanyer (Salomon) — 6:44:14

10. Tyler Sigl (Salming) — 6:45:43

 

Στις γυναίκες τον ρυθμό στα πρώτα μίλια έδωσε η Renee Metivier, ακολουθούμενη σε πολύ μικρή απόσταση μέχρι το 28ο μίλι από την Ida Nilsson. Άλλωστε και οι δυο αθλήτριες αρέσκονται στον γρήγορο ρυθμό και ο αγώνας αυτός προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Στην ανηφόρα όμως από την παραλία Stinson η Nilsson άνοιξε ρυθμό και ξέφυγε. Ο κίνδυνος όμως για την πρωτιά δεν ήταν πλέον από την Metivier, αλλά από την  Clare Gallagher, η οποία κέρδιζε συνεχώς θέσεις και έφτασε καθώς η κούρσα περνούσε το 40ο μίλι, να είναι μόλις 1.5 λεπτό πίσω από την Ida Nilsson (Salomon), η οποία όμως όχι μόνο άντεξε την επίθεση, αλλά αύξησε προς το τέλος και την διαφορά για να τερματίσει στην πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με επίδοση 7.07.56. Η Clare Galagher (The North Face) κατάφερε να τερματίσει δεύτερη με επίδοση 7.12.05, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε η πολύπειρη Megan Kimmel (Salomon) με χρόνο 7.19.27.

 

Από αριστερά: Ida Nilsson (1η), Clare Galagher (2η) και Megan Kimel (3η), Photo copyright: irunfar/Bryon Powell


H πρώτη δεκάδα στις γυναίκες ήταν:


1. Ida Nilsson (Salomon) — 7:07:56 

2. Clare Gallagher (The North Face) — 7:12:05

3. Megan Kimmel (Salomon) — 7:19:27 

4. Megan Roche (Hoka One One) — 7:24:09

5. Brittany Peterson — 7:29:49

6. Renee Metivier (Rabbit) — 7:43:06 

7. Abby Mitchell — 7:43:10

8. Stephanie Violett (The North Face) — 7:45:48

9. Kelly Wolf (Under Armour) — 7:46:07

10. Amy Leedham — 7:47:14

 

Τα πλήρη αποτελέσματα του The North Face Endurance Challenge 50 miles Championship μπορείτε να τα δείτε εδώ.

 

Δημήτρης Τρουπής

Πηγή, Photo ©: irunfar/Bryon Powell

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ