Η εμπειρία μου από τον Salewa Olympus Mythical Trail 2019!

Από 14 Αυγ 2019

Παρασκευή 5 Ιουλίου δόθηκε η εκκίνηση του Salewa Οlympus Mythical Trail 100K αλλά αυτή την φορά από τον τόπο που είχε γεννηθεί όλη αυτή η ιδέα, στο Λάκκο. Η ώρα πλησίαζε και για εμένα θα ήταν το πρώτο 100αρι μου στο βουνό που έχω αγαπήσει. Καθώς καθόμουν στην εκκίνηση παρατηρούσα τα βλέμματα φίλων που βρίσκονταν εκεί και έλεγα από μέσα μου ‘’ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ;’ … 5,4,3,2,1 ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ. Αυτό ήταν, ο χρόνος είχε ξεκινήσει και από εδώ και πέρα ήσουν μονός εσύ με το εγώ σου. Τα χιλιόμετρα κύλαγαν όμορφα βλέποντας όλους αυτούς τους φακούς μέσα στο μονοπάτι που δεν σου έδιναν τίποτα άλλο πάρα μόνο δύναμη να συνεχίσεις, έχοντας να τρέξουμε μια απόσταση 24 χιλιομέτρων περίπου και  2800D+ μέχρι να φτάσουμε στο οροπέδιο σε υψόμετρο 2700, όπου ήταν και ο πρώτος κόφτης του αγώνα στις 7 ώρες.

 

 

Φτάνοντας στις 05.23 οροπέδιο δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο παρά μόνο ότι είμαι καλά. Εκεί βρήκα και έναν καλό φίλο τον Δημήτρη Γρηγοριάδη οπού έτυχε να γνωριστούμε στο Πήλιο και με βοήθησε στο να οργανωθώ και να πάρω πάλι τον μακρύ δρόμο  για τα Ζωνάρια και στην συνέχεια τον ΓΟΛΓΟΘΑ. Η ανάβαση του όπως το λέει Γολγοθάς το οποίο μου φαίνονταν ατέλειωτο μέχρι να φτάσω στο Σκολιό στα 2.912 μέτρα υψόμετρο.Τα χιλιόμετρα κυλούσαν αρκετά καλά και σιγά σιγά η κούραση άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, πάρα συνέχισε ώστε να φτάσω στο ΠΗΓΑΔΙ οπού ήταν και το drop bag.

 

Κάθισα,  έφαγα και άλλαξα ρούχα ώστε να είμαι πιο άνετος καθώς η ζέστη όσο κατεβαίναμε γίνονταν αφόρητη. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μονοπάτι και σήμανση άψογη δίχως να σε κάνει να έχεις αμφιβολία να χαθείς.

 

Επόμενος σταθμός ο  Αη Γιάννης. Τα ποδιά τρομερά κουρασμένα αλλά δεν μπορούσες να κάνεις κάτι παρά υπομονή καθώς από εκεί ξεκινούσε η ανάβασή για το Λιβαδάκι ,μια απόσταση 10 χιλιομέτρων και 1500D+.Στην ουσία από εκεί “ξεκινούσε” ο αγώνας , αυτά ήταν τα λόγια του Λάζαρου. Καθώς ανέβαινα η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα την εγκατάλειψη για πρώτη φορά μέσα στο αγώνα, αλλά κάτι μέσα μου δεν με άφηνε και έτσι συνέχιζα αργά και σταθερά μέχρι να φτάσω.

 

Επιτέλους ΛΙΒΑΔΑΚΙ. Λιβαδάκι  ακούγαμε και Λιβαδάκι δεν βλέπαμε. Οι εθελοντές άριστοι σε όλα τους. Έκατσα 5 λεπτά γέμισα τις μπαταρίες μου καθώς ότι ανεβαίνει -κατεβαίνει λένε και άρχισε η κατάβαση για τα Πριόνια  όπου από εκεί και μετά  θα μου κρατούσε συντροφιά ο φακός για τις υπόλοιπες ώρες. Εκεί πήρα τα πάνω μου καθώς ήξερα την διαδρομή οπότε δεν με ανησύχησε κάτι, έμενε μια τελευταία ανάβασή για Γκόλνα όπου μου φάνηκε αρκετά γρήγορη, πράγμα που δεν το περίμενα μετά από τόσα χιλιόμετρα. Από εκεί και μετά δεν σκεφτόμουν τίποτα παρα μόνο να φτάσω στο τερματισμό όπως ξεκίνησα..

 

22.50 … ΑΥΤΟ ήταν που αντίκρυσα στο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ και την αγκαλιά του φίλου Λάζαρου που ήταν εκεί για να υποδέχεται τον κάθε έναν από εμάς.

 

 


ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ 

                                                       

Ποια είναι η ουσία; Αν θα χαρακτήριζα με μια λέξη το Salewa Olympus Mythical Trail θα ήταν η λέξη “ΕΠΙΒΙΩΣΗ”. Ένα ταξίδι το οποίο κράτησε από 14 ώρες έως 28, δεν το συμπληρώνει καμία προπόνηση. Τίποτα δεν θα σε προετοιμάσει για ένα τέτοιο βίωμα ... για εμένα κράτησε 22 ώρες και 50 λεπτα τα οποία δεν μπορώ να τα εκφράσω μέσα από λόγια.

 

Υπήρχαν στιγμές μέσα στο αγώνα που απορούσα … ποιος είμαι; τι κάνω εδώ; είναι τρέλα αυτό; γιατί το κάνω; θα πονέσω; θα κλάψω; Όλα αυτά είναι παιχνίδια του μυαλού καθώς συνάντησα αυτό το τοίχος απέναντι μου. Το φεγγάρι να μου χαμογελάει και από επάνω ένα στόλο από αστέρια να με σκεπάζει όπου με δυσκολία συγκρατιόμουν μην κλείσω το φακό. Έπρεπε να συνεχίσω βλέπετε. Ίσως μερικές φορές πρέπει να αφήσουμε πίσω την καθημερινή ρουτίνα ..καταστάσεις που μας έριξαν ψυχολογικά, αγάπες, φίλους, σχέσεις, έρωτες και να καθίσουμε λίγο μόνοι μας. Ο κάθε ένας ίσως να είχε ένα ξεχωριστό λόγο που ήταν εκεί. Έτσι και εγώ είχα ένα δικό μου λόγο. Τέλος τι να πρωτοπώ για τους εθελοντές δεν υπάρχουν λόγια έχω κάνει και γνωρίζω...Υ.Γ1 ... Λάζαρος Ρήγος,  ο συγγραφέας όλης της ιστορίας. Δεν έχω λόγια παρά μόνο ένα ευχαριστώ για τον αγώνα. Κατερίνα Καρακίτσιου, Απόστολος Πούλιος Στέλιος Συνανίδης, Φαίδρα ΡΗΓΟΥ Διονυσία Καζακλάρη συνεχίστε με την όρεξη και ζήλο για αυτό που αγαπάτε.. Δημήτρης Γρηγοριάδης η πρώτη του κουβέντα στο καταφύγιο είσαι καλά; ΝΑΙ του λέω. η δεύτερη ετοιμάσου να στρώσεις χαρακτήρα από εδώ και πέρα … ήξερε βλέπετε. Τέλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΝΤΟΣ  ο άνθρωπος που του χρωστάω πολλά. Ο άνθρωπος που βήμα - βήμα λεπτομέρεια - λεπτομέρεια  σχεδιάζαμε όλο αυτόν το καιρό τον αγώνα και με τον οποίο έχουμε μια συνεργασία εδώ και 3 χρόνια και ότι και να πω δεν τον συμπληρώνει τίποτα ..Υ.Γ2 ... Αν ξέχασα κανένα συγνώμη αλλά τουλάχιστον έχετε κατανοήσει για ποιο λόγο το κάνετε και δεν χρειάζεστε κάποιον να το αναφέρει ...το ΞΕΡΕΤΕ και αυτό φτάνει.
Ραντεβού ξανά στο Όλυμπο τον Σεπτέμβριο στο LOST


 
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΟΣ (ULTRA PELION TRAIL)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Τor des Geants 2019 - μια λογοτεχνική προσέγγιση μέσα από τον αγώνα, του Βαγγέλη Δημζά: https://t.co/TbY6WIdOeo https://t.co/eEWRP80CD0
RT @ultratrailwtour: The #UTWT 2019 is now over and we’re gearing up towards 2020! 💥 To conclude this amazing year we will host an award ce…
Pau Capell & Courtney Dauwalter winners of 2020 @ultratrailwtour #UTWT https://t.co/c0rX1kTgTj https://t.co/b5dmdRWzt1
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Ανάβαση στα Κ2 (8611μ) & Broad Peak (8051μ) θα επιχειρήσει ο Φ. Θεοχάρης το 2020!

Διεθνής Ημέρα Βουνών … Ας τα αφήσουμε να τη χαρούν!

Marmot Minimalist & Precip Eco, δύο διαχρονικοί σύμμαχοι κατά της βροχής

Τor des Geants 2019 - μια λογοτεχνική προσέγγιση μέσα από τον αγώνα!

Highlands Σκωτίας - Αναζητώντας το Ανεμοδαρμένο Ακρωτήρι!

Pau Capell & Courtney Dauwalter οι νικητές του φετινού Ultra Trail World Tour!

Artemisio Mountain Running, ένας skyrunning προσομοιωτής - Τα αποτελέσματα των αγώνων

Όλα έτοιμα για το Artemisio Trail Run - οι τελευταίες οδηγίες

14η χρονιά για τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα με ρεκόρ συμμετοχών και δυνατά ονόματα του Ορεινού Τρεξίματος!

Chianti Trail Ultra – Το τερπνόν μετά του ωφελίμου τρέχοντας – και όχι μόνο- στην υπέροχη Τοσκάνη

To Annapurna (8.091μ) επόμενος στόχος του Α. Συκάρη την άνοιξη του 2020!

Benedikt Böhm: Ορειβατικό σκι στα όρια για καλό σκοπό