"Virtual Expo 2014": Mizuno! Κύριο

Η Ιαπωνική Mizuno αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά brand εξοπλισμού τρεξίματος στον κόσμο. Από το Advendure έχουμε παρουσιάσει και δοκιμάσει προιόντα της που ξεχώρισαν στην ελληνική αγορά, όπως παλιότερα τo παπούτσι για ορεινό τρέξιμο Wave Ascend 8 αλλά και πιο πρόσφατα το Wave Harrier 3. Επίσης είχαμε παρουσιάσει μια σειρά ρούχων για ορεινό τρέξιμο, που περιελάμβανε το Breath Thermo® Dynamotion® ½ Zip καθώς και το DryLite® Hex Tee. Η εταιρεία μόλις πριν λίγο καιρό λανσάρισε μια εντελώς καινούργια σειρά παπουτσιών για trail running και ορεινό τρέξιμο, με τεχνολογίες των οποίων μια γεύση μας έδωσε η συνέντευξη με την Sarah Gillam, του R&D της εταιρείας. Στην συνέντευξη που ακολουθεί, η κ. Λουΐζα Κολοκυθά, Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας της Mizuno Hellas μας μιλάει για την σειρά καινούργιων παπουτσιών, και μας δίνει μια εικόνα του πως βλέπει η εταιρεία τις εξελίξεις στην αγορά αλλά και στο ορεινό τρέξιμο στην χώρα μας.



[Advendure]: Δώστε μας μια σύντομη εικόνα της πορείας της εταιρείας σας στην ελληνική αγορά καθώς και των προϊόντων που υποστηρίζει όσο αφορά το ορεινό τρέξιμο και τις υπεραποστάσεις. Ποια είναι τα 2-3 βασικότερα προϊόντα της παρουσία σας στην Ελλάδα την χρονιά που διανύουμε;

[Λουΐζα Κολοκυθά]:  Η Mizuno αν και είναι η πιο παλιά αθλητική εταιρεία, έχει ενταχθεί πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Διαθέτει εξειδικευμένα προϊόντα, με υψηλά στάνταρ ποιότητας τα οποία ξεχωρίζουν για την αυθεντική Ιαπωνική τους τεχνολογία. Είναι θέμα φιλοσοφίας για την Mizuno να αφουγκράζεται τις ανάγκες των αθλητών, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να λείπει από την γκάμα της ο trail εξοπλισμός. Διαθέτει εξειδικευμένα προϊόντα για τους ορεινούς δρομείς τόσο σε παπούτσια όσο και σε ρούχο και εξοπλισμό. Μέχρι σήμερα οι ορεινοί δρομείς την ξεχώρισαν για τα κορυφαία μοντέλα Wave Cabrakan, Wave Ascend και Wave Harrier, καθώς και για τα εξειδικευμένα της ρούχα.   


    
Tο Wave Kazan ταιριάζει σε λασπώδη και ασταθή εδάφη!

[Advendure]: Ενώ το τρέξιμο είτε σε αστικές διαδρομές είτε στα μονοπάτια των βουνών είναι από την φύση του πολύ απλό και γίνεται κατά βάση για την αγάπη προς την φύση και την άσκηση, με την έκρηξη των αγώνων και των συμμετοχών βλέπουμε ότι η τάση από τους κατασκευαστές είναι προς την απόλυτη εξειδίκευση σχεδόν για όλες τις μορφές εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος είτε απλά τρέχει είτε συμμετέχει σε κάποιον αγώνα. Υπάρχει πραγματικά η ανάγκη για τόσο μεγάλη εξειδίκευση; Η μεγάλη διαφοροποίηση των τιμών σε μερικά μοντέλα αντικατοπτρίζει πραγματικά την μεγάλη διαφορά ποιότητας μεταξύ τους;

[Λουΐζα Κολοκυθά]:  Ως απόλυτα εξειδικευμένη εταιρεία στο running γενικότερα, πιστεύουμε πως ναι, η εξειδίκευση των προϊόντων είναι απαραίτητη. Η έκρηξη προς το άθλημα την καθιστά ακόμα πιο αναγκαία καθώς οι ανάγκες των δρομέων διαφοροποιούνται σε πολλαπλές κατευθύνσεις. Φυσικά η τόση εξειδίκευση απαιτεί και σωστή ενημέρωση για τα προϊόντα. Ακριβώς για αυτό στην Mizuno είμαστε running experts, ώστε να παρέχουμε υψηλό σέρβις και σωστή ενημέρωση στους δρομείς. Όλα τα προϊόντα της Mizuno είναι υψηλής ποιότητας και διαθέτουν κορυφαίες τεχνολογίες ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των δρομέων. Σίγουρα η τιμή καθορίζει κάποιες επιπλέον τεχνολογικές παροχές, οι οποίες δεν απευθύνονται και δεν πρέπει να απευθύνονται σε όλους τους δρομείς. Στην Mizuno φροντίζουμε να έχουμε το ιδανικό παπούτσι για τις ανάγκες του κάθε δρομέα, είτε είναι αρχάριος είτε επαγγελματίας. Η ποιότητα και η τεχνολογία είναι εξασφαλισμένη και για αυτό και οι τιμές είναι ανάλογες.        

 

Το Wave Hayate αποτελεί το αγωνιστικό μοντέλο της νέας σειράς!

[Advendure]: “Γρήγορο και ελαφρύ”, είναι το  βασικό μότο που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία εξοπλισμού για δραστηριότητες στο βουνό (outdoor). Ποιες τάσεις βλέπετε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αγορά όσο αφορά τον εξοπλισμό για ορεινό τρέξιμο και trail running στο άμεσο μέλλον; Τι καινούργιο θα δούμε σε σχέση με τον εξοπλισμό που προμηθεύει η εταιρεία σας; Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες για τυχόν νέα μοντέλα που θα λανσάρετε στην αγορά την σεζόν 2014-2015;

[Λουΐζα Κολοκυθά]:  Το trail είναι η νέα τάση και για αυτό και στο μέλλον θα δούμε ακόμα περισσότερες τρεξιματικές εταιρίες να στρέφονται προς αυτό. Η Mizuno δεν έκανε απλά μια παραλλαγή των δρομικών της παπουτσιών δίνοντάς τους trail χαρακτηριστικά. Πραγματοποίησε σειρά ερευνών και δημιούργησε νέες τεχνολογίες εξειδικευμένες για το ορεινό τρέξιμο. Ακόμα και η βασική της τεχνολογία, το Wave, στα trail της παπούτσια είναι διαφορετικό. Γρήγορο και ελαφρύ μεν αλλά με άριστη απορρόφηση κραδασμών δε. Αυτή είναι η βασική ιδιαιτερότητα της νέας ενδοσόλας της Mizuno που από τον χειμώνα του 2014 ενσωματώνεται στην ολοκαίνουρια σειρά trail που λανσάρεται. Η ενδοσόλα U4ic είναι 30% ελαφρύτερη παρέχει όμως maximum απορρόφηση κραδασμών.

Η νέα trail σειρά της Mizuno διαθέτει νέες τεχνολογίες οι οποίες επιτρέπουν στους ορεινούς δρομείς να πραγματοποιήσουν την φυσική τους κίνηση και τους δίνουν καλύτερο έλεγχο του εδάφους. Τα νέα μοντέλα διαθέτουν μεγαλύτερη επιφάνεια πρόσφυσης, ενώ ενισχύουν την προσαρμοστικότητα της σόλας σε ανισόπεδα εδάφη. Ο δρομέας είναι απόλυτα προστατευμένος από τις δυνάμεις που δημιουργούνται με την πρόσκρουση στο ανώμαλο έδαφος, ενώ προωθείται η ομαλή μετάβαση από την φτέρνα στα δάκτυλα. Το Wave Mujin για βραχώδη εδάφη, το Wave Kazan για λασπώδη και ασταθή εδάφη και το αγωνιστικό Wave Hayate είναι βέβαιο ότι θα ανατρέψουν τα δεδομένα στο ορεινό τρέξιμο.

Το Wave Mujin είναι ιδανικό για βραχώδη εδάφη!


[Advendure]: Το ορεινό τρέξιμο γνωρίζει στην χώρα μας τεράστια άνθηση, με πάνω από 100 αγώνες και χιλιάδες αθλητές να συμμετέχουν φέτος σε αυτούς, γεγονός που θα αποτυπωθεί στο τέλος της χρονιάς και επίσημα με την δημοσίευση της “Ετήσιας Έκθεσης Ορεινού Τρεξίματος 2014” του Advendure. Πως βλέπεται αυτή την έκρηξη και που πιστεύεται ότι μπορεί να φτάσει;

[Λουΐζα Κολοκυθά]:  Το running σε κάθε του μορφή είχε γίνει τρόπος ζωής για χιλιάδες έλληνες. Είναι ο καλύτερος τρόπος εκτόνωσης, απόδρασης και άθλησης. Το trail έχει την ιδιαιτερότητα να συνδυάζει και την φυσική ομορφιά των τοπίων, την περιπετειώδη διάθεση και έναν άλλον βαθμό δυσκολίας. Είναι δεδομένο ότι τραβάει το ενδιαφέρον του έλληνα και θα ανέβει ακόμα περισσότερο στα επόμενα χρόνια. 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ