Marmot Minimalist & Precip Eco, δύο διαχρονικοί σύμμαχοι κατά της βροχής

By 09 Δεκ 2019

Η Marmot είναι μια εταιρεία με μακριά παράδοση στην κατασκευή αξιόπιστου outdoor και τεχνικού ρουχισμού. Το αντικείμενο της σημερινής παρουσίασης δεν είναι άλλο από δύο αδιάβροχα jackets με μακρά ιστορία στον χώρο, δύο πολύ γνωστοί διαχρονικοί εκπρόσωποι της εταιρείας. Το Precip Eco και το Minimalist στις τελευταίες εκδόσεις τους έχουν βελτιώσεις σε αρκετά σημεία με πιο σημαντική την στροφή της Marmot σε 100% ανακυκλώσιμα και χωρίς PFC υλικά.

Marmot Minimalist

Το Marmot Minimalist αποτελεί την χρυσή τομή ανάμεσα στις βαριές Gore-Tex μεμβράνες και στις ελαφριές αδιάβροχες μεμβράνες τρεξίματος. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά των πλέον σοβαρών αδιάβροχων μπουφάν σε ένα σύνολο με σχετικά χαμηλό βάρος (425 γραμμάρια) και τιμή που είναι αρκετά δελεαστική (220 ευρώ) για μπουφάν με αυτά τα χαρακτηριστικά.


Κύριος «υπεύθυνος» για το μικρό σχετικά βάρος είναι η αδιάβροχη μεμβράνη Paclite® της GORE-TEX® η οποία αποτελεί την πιο ελαφριά εκδοχή της διάσημης μεμβράνης και η οποία «ντύνεται» εξωτερικά με ένα ύφασμα 100% από 100% ανακυκλώσιμα υλικά και PFC free δίνοντας ένα σύνολο 2 στρώσεων (2 layers, 2L). Η Marmot όπως θα δούμε παρακάτω και με το θρυλικό Precip έχει κάνει στροφή προς υλικά και τεχνολογίες πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό σε ένα σοβαρό βουνίσιο αδιάβροχο μπουφάν είναι η εφαρμογή της κουκούλας αλλά και η καλή προστασία από τον δυνατό αέρα στον λαιμό. Εδώ η Minimalist παίρνει καλό βαθμό αφού με το πίσω ελαστικό κορδόνι εφαρμόζει σφιχτά και ο λαιμός του μπουφάν φτάνει ψηλά για να μας προστατέψει από τον δυνατό αέρα και την βροχή.


Αν την ώρα που περπατάμε ο καιρός ζεστάνει λίγο, μπορούμε να ανοίξουμε τα φερμουάρ κάτω από τις μασχάλες για καλύτερο αερισμό. Φυσικά, όπως συμβαίνει με τις Gore-Tex μεμβράνες μην ξεγελιέστε όσον αφορά την διαπνοή. Καλή αλλά όχι κορυφαία αφού στην τραμπάλα ανάμεσα στην αδιαβροχοποίηση και την διαπνοή νικήτρια βγαίνει η πρώτη.

Αρκετά άνετη η εφαρμογή του και σχετικά μακριά τα μανίκια του, δεν θα σας προβληματίσει φορώντας το με ένα βαρύ σακίδιο και 2 βαριά layers μέσα από αυτό.

Οι ραφές του είναι 100% θερμοκολλημένες ενώ και στα μανίκια το Velcro κλείνει όσο σφιχτά θέλουμε. Το ίδιο προστατευτικό είναι και το ελαστικό κορδόνι στην μέση για καλύτερη εφαρμογή και προστασία. Πολύ πρακτική και η τσέπη στο στήθος για εύκολη μεταφορά οτιδήποτε χρειαζόμαστε με γρήγορη πρόσβαση.

Προτείνεται για ορειβασία - όχι σε ακραίες συνθήκες - και πεζοπορία στο βουνό ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να το φορέσουμε και σε κάποιον αγώνα ultra trail σε άσχημες καιρικές συνθήκες και μεγάλο υψόμετρο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Υλικό: GORE-TEX® με τεχνολογία Paclite® - 100% Πολυεστέρας 3.6 oz/yd
  • Βάρος (gr): 425
  • Φερμουάρ αερισμού κάτω από τις μασχάλες
  • 100% θερμοκολλημένες ραφές
  • Ενσωματωμένη κουκούλα με δυνατότητα ρύθμισης
  • Τσέπη στο στήθος με αδιάβροχη προστασία
  • Προστατευτικό για τον αέρα στο εσωτερικό του φερμουάρ
  • Ελαστικό κορδόνι σύσφιξης στο κάτω μέρος
  • Τεχνολογία Angel-Wing Movement™για άνετη κίνηση των χεριών

 

Marmot Precip Eco

Αν μπορούμε να μιλήσουμε για ένα μπουφάν που έχει την σφραγίδα του κλασσικού μετά από αρκετά χρόνια πετυχημένης κυκλοφορίας, αυτό είναι το Precip της Marmot, το οποίο βγαίνει πλέον στην αγορά ως Precip Eco,  αφού είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλώσιμα υλικά και PFC free. Η Marmot έχει κάνει στροφή προς υλικά και τεχνολογίες πιο φιλικές προς το περιβάλλον, και το Precip Eco είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.


Είναι πλήρως αδιαβροχοποιημένο (υλικό NanoPro™), ενώ το εσωτερικό του είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να υπάρχει μια βελτίωση της τάξης του 23% στην διαπνοή, σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις του μοντέλου. Οι ραφές του είναι 100% θερμοκολλημένες για να εξασφαλίζεται η πλήρης αδιαβροχοποίηση. Τόσο στην κουκούλα του μπουφάν – που προσαρμόζει πλήρως με τις δυο πλάγιες θηλιές – όσο και στις τσέπες, έχουν εφαρμοστεί βελτιώσεις ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να βραχούμε σε μια πεζοπορία σε βροχή.

Ένα πολύ ενδιαφέρον και λειτουργικό χαρακτηριστικό είναι το ότι η ενσωματωμένη κουκούλα “διπλώνεται” πολύ εύκολα στο εσωτερικό του κολάρου του μπουφάν (ασφαλίζοντας με Velcro) όταν δεν την χρειαζόμαστε. Η σημασία στην λεπτομέρεια φαίνεται από το ύφασμα τεχνολογίας DriClime® στο εσωτερικό του κολάρου και στην περιοχή του σαγονιού ώστε να απορροφάται εύκολα και γρήγορα η υγρασία.


Για να ενισχυθεί η διαπνοή σε πιο έντονες πεζοπορίες ή σε προσπάθειες hiking, το Precip Eco έχει δυο μεγάλα ανοίγματα που ρυθμίζονται με φερμουάρ κάτω από τις μασχάλες. Όταν είναι κλειστά, το εσωτερικό ύφασμα εφαρμόζει 100%, ενώ το φερμουάρ εξαφανίζεται κάτω από το αδιάβροχο ύφασμα του μπουφάν, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα εισόδου υγρασίας.

Το μπουφάν έχει δυο πολύ μεγάλες και άνετες τσέπες που ασφαλίζουν με φερμουάρ, ενώ το εσωτερικό τους είναι κατασκευασμένο από πολύ ελαφρύ δικτυωτό υλικό. Η μία από τις δυο τσέπες μπορεί να αντιστραφεί, ώστε να λειτουργήσει σαν θήκη για το μπουφάν.

Η άνεση και η εφαρμογή του Precip Eco είναι εξαιρετική, τόσο στην κουκούλα, όσο και πάνω στο σώμα, μιας και η Marmot σχεδιάζει τα μπουφάν της έτσι ώστε να δίνει λίγο “αέρα” στους ώμους και την πλάτη για να μην δυσκολευόμαστε όταν φοράμε κάποιο άλλο – μη εφαρμοστό - ρούχο εσωτερικά. Είναι ελαφρύ για μπουφάν πεζοπορίας, ζυγίζοντας μόνο 286,3 gr.

Το κάτω μέρος των μανικιών προσαρμόζεται στον καρπό του χεριού με velcro, ενώ ένα εσωτερικό ελαστικό κορδόνι με εύχρηστο κλιπ ρυθμίζει την εφαρμογή του μπουφάν στην περιοχή των γοφών.

To Marmot Precip Eco αποτελεί μια εξαιρετική και ελαφριά λύση για πεζοπορίες και βόλτες στην βροχή, ενώ διαθέτει αξιοσημείωτη υβριδικότητα, η οποία υποστηρίζεται από μια σειρά έξυπνων χαρακτηριστικών που βοηθούν να είναι αποτελεσματικό και ιδιαίτερα άνετο σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • ΥλικόNanoPro™ Eco 100% Recycled Nylon Ripstop 2.4 oz/yd
  • Βάρος:286,3 gr
  • 100% Θερμοκολλημένες ραφές
  • Αδιάβροχο
  • Διαπνέον
  • Ενσωματωμένη κουκούλα που διπλώνει και κρύβετε στο κολάρο του λαιμού
  • Tσέπες χεριών με φερμουάρ
  • Ελαστικό κορδόνι σύσφιξης
  • Ρυθμιζόμενες μανσέτες με velcro
  • Ύφασμα τεχνολογίας DriClime® στο σαγόνι για απομάκρυνση της υγρασίας
  • Αποθηκεύεται στην ίδια του την τσέπη
  • PFC free
  • Τιμή: 120,00€

 Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων MARMOT στην Ελλάδα είναι η ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Α.Ε

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ