The North Face®: Δοκιμάσαμε την Ανοιξιάτικη Γυναικεία Σειρά Ρούχων! Κύριο

By 15 Απρ 2015

Η εταιρεία The North Face® είναι γνωστή για τα εξαιρετικής ποιότητας δρομικά & outdoor προϊόντα της, δίνοντας  μεγάλη έμφαση τα τελευταία χρόνια και στη γυναικεία σειρά ρούχων της, φροντίζοντας τόσο ο σχεδιασμός όσο και τα χρώματα που φορούν οι γυναίκες που την προτιμούν να διατηρούν τη θηλυκότητα τους τόσο στα μονοπάτια όσο και στις υπόλοιπες διαδρομές που τρέχουν.


Αντικείμενο της παρουσίασης και δοκιμής μας είναι κάποια καινούργια σχέδια ρούχων για τρέξιμο της The North Face®, που θα κυκλοφορήσουν φέτος την άνοιξη και συγκεκριμένα τα εξής προϊόντα:


1.  “Eat my Dust” Shorts
2. “Go Light Go Fast” Tank top running shirt
3.  “GTD” running shirt with short sleeves
4. “Reflex V- Neck”  Short Sleeve Tee


Shorts “Eat my Dust”


Τα σορτς αυτά ανήκουν στη σειρά των light weight ρούχων της εταιρίας που περιλαμβάνουν επίσης και φούστες.  Δοκίμασα το σορτς στις δυο αποχρώσεις του πράσινου και ροζ-μπλε και ομολογώ πως φορώντας τα ένιωθα πως η άνοιξη μπήκε για τα καλά.. Επιτέλους φεύγοντας ο χειμώνας βγήκαν τα μαύρα και τα γκρι και μπήκε το χρώμα στη γκαρνταρόμπα ξανά!


Το σορτς χαρακτηρίζεται από την ιδιότητα του Flash Dry, που επιτρέπει στο ρούχο να παραμένει στεγνό, άνετο και να διατηρεί τα τεχνικά του χαρακτηριστικά για περισσότερη ώρα σε ποικιλία καιρικών συνθηκών και περιβάλλοντος. Δεν προσθέτει βάρος ή όγκο και δεν ξεθωριάζει ή ξεχειλώνει στο πλύσιμο.

 


Το συγκεκριμένο μοντέλο που δοκίμασα έχει ένα μονόχρωμο φαρδύ μαλακό πλέγμα στη μέση που δεν επιτρέπει στο λάστιχο να σε κόβει κατά την κίνηση, κάτι που ειδικά στα μονοπάτια μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό λόγω των συχνών στροφών και της αλλαγής θέσης του σώματος.  Χάριν στο πλέγμα αυτό δεν χρειάζεται και κορδόνι, που συχνά μας δυσκολεύει στο δέσιμο και λύσιμο κατά τη  διάρκεια των πολύωρων προπονήσεων ή γρήγορων αγώνων.


Η φαρδιά του γραμμή σου επιτρέπει να το φοράς πιο χαμηλοκάβαλα, ένα χαρακτηριστικό που αρέσει σε εμάς τις γυναίκες , διότι νιώθεις το stretch shorts να στέκεται στα οστά της λεκάνης και να γαντζώνει σταθερά σε εκείνο το σημείο. Νιώθεις κυριολεκτικά να αγκαλιάζει τη μέση σου.


Τα πλαϊνά του σκισίματα είναι πολύ προσεγμένα ώστε να μην αποκαλύπτονται έντονα μέχρι ψηλά οι μηροί,  επιτρέπει την άνετη κίνηση των γοφών στις ανηφόρες και κατηφόρες που απαιτούν μεγαλύτερη κλίση αυτών, και το περίγραμμα της ραφής έχει επίσης πολύ έντονο φωσφορούχο χρώμα  που δένει χρωματικά  με το υπόλοιπο. Στο εσωτερικό υπάρχει ενσωματωμένο σλιπάκι με ύφασμα stretch χωρίς ραφές για την πρόληψη δερματικών ερεθισμών στα σημεία επαφής .

 

Μονόχρωμο φαρδύ μαλακό πλέγμα στη μέση, ενσωματωμένο σλιπάκι με ύφασμα stretch χωρίς ραφές στο εσωτερικό και αρκετά μεγάλη (17cm X 9cm) τσέπη με φερμουάρ στο κέντρο της μέσης!


Περιλαμβάνει ένα ανακλαστικό σήμα στο μπροστινό του μέρος για νυχτερινά τρεξίματα και μια τσέπη με φερμουάρ στο κέντρο της μέσης, αρκετά μεγάλη (17cm X 9cm)ώστε να χωρέσει κάποιο μικροαντικείμενο όπως  τζελάκι ή τα κλειδιά.


Το σορτς δοκιμάστηκε τόσο σε μικρές προπονήσεις όσο και σε πολύωρες. Το βρήκα άνετο, σχεδιασμένο ειδικά για τις γυναικείες αναλογίες και ανάγκες και τελειώνοντας την προπόνηση ήταν τόσο  στεγνό, όσο και όταν το πρωτοφόρεσα. Ίσως το μοναδικό στοιχείο που θα μου άρεσε να έχει ακόμα είναι  ένα πρόσθετο ανακλαστικό σηματάκι στο πίσω μέρος, ώστε να διακρίνομαι καλύτερα στις νυχτερινές προπονήσεις και να νιώθω πιο ασφαλής.



 “Go Light Go Fast” Tank top running shirt


Η μπλούζα αυτή συνιστάται από την εταιρεία κυρίως για γρήγορες πεζοπορίες, αλλά εγώ πειραματίστηκα δοκιμάζοντάς την επιπρόσθετα σε διάφορα τρεξίματα τόσο βουνού όσο και ασφάλτου. Το καλοκαίρι πλησιάζει και θυμούμενη την περσινή ταλαιπωρία μου στις υψηλές θερμοκρασίες  κατά τη διάρκεια των πολύωρων προπονήσεών μου, σκέφτηκα πως θα ήταν ίσως το ιδανικό μπλουζάκι για ανάλογες προπονήσεις και φέτος.


Το  μπλουζάκι αυτό είναι stretch, ελαφρύ και ιδανικό τόσο για πιο γρήγορες, όσο και για πιο αργές και πολύωρες προπονήσεις. Κατασκευασμένο από 100% polyester, παρέχει τη λεγόμενη “wicking” performance, που σημαίνει πως απομακρύνει τον ιδρώτα από το σώμα κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, διατηρώντας το δέρμα στεγνό και άνετο.

 

 

Το ύφασμα είναι διαπνέον επιτρέποντας έτσι την μεταφορά του ιδρώτα από το σώμα στον αέρα που το περιβάλλει. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του στοιχείου αυτού είναι πως το ύφασμα είναι εξαιρετικά ελαφρύ και αντιμικροβιακό. Πλένεται άνετα στους 40ο Κελσίου,  σε αντίθεση με τα περισσότερα τεχνικά ρούχα όπου οι κατασκευαστές περιορίζουν τη θερμοκρασία στους 30ο Κελσίου.


Όντως το μπλουζάκι που δοκίμασα ξεκινώντας από τα πλαϊνά τμήματα επεκτείνεται μέχρι όλη την πλάτη με το σχεδόν see- through διαπνέον ύφασμα. Είναι εξαιρετικά ελαφρύ και  θα έλεγε κανείς πως μοιάζει με τη σειρά της The North Face “Better than Naked”…σχεδόν δεν το νιώθεις πάνω σου! Το μπροστινό μέρος δεν έχει τόσο μεγάλους πόρους, προφυλάσσοντας έτσι την κοιλιακή χώρα από τη δροσιά που δημιουργείται καθώς εξατμίζεται ο ιδρώτας.

 

Stretch, ελαφρύ μπλουζάκι, με το σχεδόν see- through διαπνέον ύφασμα να διατρέχει το μεγαλύτερο μέρος της πλάτης!


Στις ραφές έχει γίνει πολύ λεπτή δουλειά και δεν ενοχλούν καθόλου, πράγμα που διαπίστωσα  ήδη από το πρώτο τρέξιμο μιας και δεν μου δημιούργησε δερματικούς ερεθισμούς στα σημεία επαφής όπως παθαίνω συχνά με ένα καινούργιο ρούχο στις κλείδες και στις μασχάλες.


Η μπλούζα αυτή βγαίνει σε δυο όμορφες αποχρώσεις του μπλε και ροζ, συμπληρώνοντας το σετ με το “Eat my Dust” Shorts. Οπωσδήποτε θα παραμείνει στη γκαρνταρόμπα των καλοκαιρινών προπονήσεών μου.



 “GTD” running shirt with short sleeves


 Το μπλουζάκι αυτό συνιστάται από την εταιρία ως ιδανικό για τις ανοιξιάτικες προπονήσεις μας. Περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά που περιγράφτηκαν παραπάνω, την Wicking Performance και τις ίνες με την Flash Dry τεχνολογία. Έχει μια βαθιά λαιμόκοψη σε σχήμα V που δίνει μια αίσθηση ελευθερίας στο στέρνο χωρίς να είναι εκτεθειμένος ο θώρακας στις πρωινές δροσιές της ημέρας.

 


Η εταιρία έχει δώσει έμφαση στα σημεία του γυναικείου σώματος που ιδρώνουν περισσότερο, ανάμεσα στις ωμοπλάτες, στις μασχάλες και στα πλαϊνά του σώματος. Σε αυτά τα σημεία υπάρχει ένα πλέγμα από πόρους ώστε να αερίζεται περισσότερο το δέρμα. Αυτή η πλέξη σταματάει ακριβώς στο σημείο της μέσης, ώστε να διατηρείται ζεστή και προφυλαγμένη από τα εαρινά ρεύματα.


Τέλος, έχει δύο ανακλαστικά σηματάκια, ένα στο μπροστινό και ένα στο πίσω μέρος της μπλούζας,  για ασφαλή προπόνηση κατά τη διάρκεια της νύχτας (ή πριν ξημερώσει!).

 

Το  “GTD” running shirt with short sleeves σε πολύ ωραίο χρωματικό συνδυασμό με το σορτς “Eat my Dust”!


Δοκίμασα την μπλούζα σε δύο προπονήσεις των 40 χιλιομέτρων. Τελειώνοντας την προπόνηση, πράγματι το μπλουζάκι ήταν τόσο στεγνό, όσο ήταν και πριν ξεκινήσω, με μόνη απόδειξη πως ήταν φορεμένη, τα στεγνά αλάτια που φαίνονταν στον χώρο της κοιλιάς και της μέσης. Δεν είχα καμία αίσθηση υγρασίας επάνω μου, ούτε ένιωσα το γνωστό «ρίγος» στην κοιλιά και πλάτη που συνήθως νιώθουμε την ώρα που στεγνώνει ο ιδρώτας κατά την διάρκεια του τρεξίματος.



Women’s “Reflex V- Neck” Short Sleeve Tee


Πρόκειται για ένα κολακευτικό μπλουζάκι με λαιμόκοψη- V που μεταφέρει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Καταρχάς, έχει την γνωστή γραμμή “raglan” στα μανίκια, που σημαίνει πως το μανίκι επεκτείνεται ως συνέχεια της γραμμής για να ενωθεί απευθείας με την κλείδα, αφήνοντας μια απροσδιόριστη διαγώνια ραφή από την μασχάλη μέχρι την γραμμή του γιακά.


Εξέχων χαρακτηριστικό της μπλούζας είναι οι “color blocked” πλαϊνές ζώνες, που δίνουν την εντύπωση μιας πιο λεπτής και καμπυλωτής σιλουέτας. Σίγουρα στοιχείο που ενδιαφέρει αρκετές γυναίκες που τρέχουν!

 


Δεν ανήκει στη σειρά του Flash Dry, ωστόσο είναι και αυτή φτιαγμένη από 100% polyester, στοιχείο που επιτρέπει το γρήγορο στέγνωμά του κατά τη διάρκεια του τρεξίματος.


Το “Reflex V- Neck” Short Sleeve Tee σε χρωματικό συνδυασμό  με το σόρτς "Eat my Dust"!Συγκρινόμενο με τα άλλα δυο μπλουζάκια που δοκίμασα δεν είχε την ίδια ταχύτητα στο στέγνωμα, κι έτσι το ένιωθα βρεγμένο επάνω μου για αρκετή ώρα. Θα το πρότεινα ίσως για πιο σύντομες και λιγότερο απαιτητικές προπονήσεις με διάρκεια μέχρι μια ώρα περίπου.


Επίσης, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που χρήζει βελτίωσης, είναι οι εσωτερικές ραφές που δεν έχουν την ίδια λεπτή δουλειά (προεξέχουν 5mm) που έχει γίνει στα άλλα δύο μπλουζάκια που δοκίμασα.


Ωστόσο, παραμένει ένα κομμάτι της γυναικείας δρομικής γκαρνταρόμπας που μπορεί να φορεθεί σε λιγότερο απαιτητικές προπονήσεις διατηρώντας την αίσθηση της κομψότητας και άνεσης.

 

Ανακεφαλαιώνοντας, η νέα σειρά γυναικείων ρούχων της The North Face® αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την άνοιξη και το καλοκαίρι που έρχονται. Για άλλη μια φορά τόσο η αισθητική όσο και ο σχεδιασμός κινούνται σε υψηλά επίπεδα και κερδίζουν την εμπιστοσύνη των γυναικείων απαιτήσεων στο τρέξιμο. Συνδυάζουν την λειτουργικότητα και την άνεση με την αεράτη εφαρμογή, χωρίς να στερούν από τις γυναίκες τα χρώματα και την στιλιστική πινελιά που δεν παύουν ποτέ να τις ενδιαφέρουν. Εμείς χαιρόμαστε για την σταθερότητα που δείχνει η εταιρεία στο να δίνει επιλογές στις γυναίκες, σχεδιάζοντας τα ρούχα σύμφωνα με τις ανάγκες της στο τρέξιμο στην προκειμένη περίπτωση, ώστε η κάθε μια να βρίσκει αυτό που της ταιριάζει.

 

Στην ελληνική αγορά τα ρούχα διατίθενται από τα σημεία πώλησης της The North Face® ή από καταστήματα που πωλούν εξοπλισμό της εταιρείας, ενώ ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης είναι:

 

Για το “Eat my Dust” Shorts 45 ευρώ
Για το “Go Light Go Fast” Tank top running shirt 40 ευρώ
Για το “GTD” running shirt with short sleeves 40 ευρώ
Για το “Reflex V- Neck”  Short Sleeve Tee 30 ευρώ


Ευχαριστούμε την εταιρία The North Face®, για την παραχώρηση του ρουχισμού για τις ανάγκες των δοκιμών μας.

 

Άντζυ Τερζή

Photo ©: Βίκυ Καρπούζα


ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ