Στις 29 Μαρτίου 2020 ο επόμενος Ultra Trail Lower Olympus

14 Μάι 2019

Ο Ultra Trail Lower Olympus διεξάγεται σε όλη σχεδόν την περιοχή του Ανατολικού – Κάτω Ολύμπου. Με θέση νοτιοανατολική του κεντρικού Ολύμπου είναι ίσως και το μεγαλύτερο δάσος του, που συνδέει τους οικισμούς Παλαιούς Πόρους, Παλαιό Παντελεήμονα, Άνω Σκοτίνα και τα χωριά Καλλιπεύκη, Ραψάνη, Κρανιά και Αιγάνη. Όλη η διαδρομή χαρακτηρίζεται δασική με χαρακτηριστικά σημεία την Λίμνη Κατή, Μεταμόρφωση και Τρανή Ράχη.

Πρόσβαση στον Ultra Trail (Παλαιούς Πόρους): Η πρόσβαση γίνεται οδικώς μέσω της εθνικής οδού από:

• Λάρισα: Απέχει 55χλμ και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 50 λεπτά με έξοδο προς Πλαταμώνα και στρίβοντας αριστερά προς Παλαιούς Πόρους.
  • Θεσσαλονίκη:. Απέχει 113χλμ και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 1.30 ώρα με έξοδο στον Πλαταμώνα στρίβοντας αριστερά προς Παλαιούς Πόρους.
  • Αθήνα: Απέχει 400χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 4.30 ώρες με έξοδο στον Πλαταμώνα στρίβοντας αριστερά προς Παλαιούς Πόρους.

Διαμονή: Οι Παλαιοί Πόροι διαθέτουν 3 ξενώνες: Το Ιππολύτη (6932450366), Δρυάδες (2352021807) και Κυβέλη (2352042141). Εναλλακτικά κοιτάτε σε γύρω περιοχή Παλαιός Παντελεήμονας και Νέοι Πόροι (6972836040).

Ασφάλεια: Την ασφάλεια της διοργάνωσης θα καλύψουν εθελοντικές διασωστικές ομάδες και ιδιωτικό ασθενοφόρο στον τερματισμό.

Εξοπλισμός: Οι δρομείς πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για χειμερινές συνθήκες και νυχτερινό αγώνα.

Ώρα Προσέλευσης: Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 από τις 16:00-20:00 στην πλατεία του χωριού στην παραδοσιακή ταβέρνα Πλατεία θα γίνει η γνωριμία μας, η ενημέρωσή σας και θα παραλάβετε το νούμερο και το αναμνηστικό σας.

Ώρα εκκίνησης: Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 στις 05:00 από την Πλατεία.

Η Διαδρομή: Ο Utlo είναι 70χλμ και ακολουθεί μία κυκλική διαδρομή προς Καλλιπεύκη – Ραψάνη και επιστροφή στους Παλαιούς Πόρους. Η εκκίνηση είναι ξημερώματα και η χρήση φακού κεφαλής είναι υποχρεωτική για τις πρώτες ώρες. Από τους Παλαιούς Πόρους κατευθυνόμαστε προς την Λίμνη Κατή, Μεταμόρφωση και Πατωμένη. Η Πατωμένη είναι και ο 1ος σταθμός ανεφοδιασμού στα 19χλμ. Από εκεί συνεχίζουμε για Λιβαδάκι, Δέση, Τρανή ράχη και Ραψάνη. Η Ραψάνη είναι ο 2ος σταθμός μας στα 37χλμ. Συνεχίζουμε πάνω από την Κρανιά προς Πρέος, Κλαρί και Κολυμπάρι όπου και ο 3ος σταθμός στο 54χλμ. Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής περνάει πάνω από την Αιγάνη προς τις Κλέφτικες καλύβες στο 63χλμ και πλέον τελευταίο σταθμό ανεφοδιασμού και επιστροφή στους Παλαιούς Πόρους στην πλατεία.

Χρονικοί αποκλεισμοί:

• Πατωμένη Σ/Α 19χλμ: 4 ώρες.
  • Ραψάνη Σ/Β 37χλμ: 8 ώρες.
  • Κολυμπάρι Σ/Γ 54χλμ: 12 ώρες.
  • Χρονικός Αποκλεισμός αγώνα: 16 ώρες.

Σήμανση: Η σήμανση είναι με χρώμα μπλε, βέλη κατεύθυνσης μπλε-άσπρο, πασαλάκια και σε σημεία με κορδέλα χρώματος φούξια. Η χιλιομετρική σήμανση αναφέρεται σε απόσταση που έχετε διανύσει από την αφετηρία.

Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση είναι ηλεκτρονική, όχι με τσιπάκι.

Ανεφοδιασμός: Νερό θα υπάρχει καθ’ όλη την διαδρομή από φυσικές πηγές και βρύσες. Οι βασικοί σταθμοί μας θα έχουνε τα απαραίτητα συμπληρώματα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να μας αφήσουνε ατομικό εξοπλισμό για τον σταθμό Β στην Ραψάνη στο 37χλμ. Ο εξοπλισμός θα παραδωθεί το Σάββατο 16:00-20:00 στον χώρο της ενημέρωσης.

• Σ/Α 9χλμ: Νερό, Ισοτονικό, Σοκολάτα, Coca Cola, Σταφίδες, Φυστίκι, Ψωμί, Κασέρι.
  • Σ/Β 37χλμ: Νερό, Ισοτονικό, Σοκολάτα, Coca Cola, Αποξηραμένα φρούτα, Σταφίδες, Φυστίκι, Ψωμί, Τραχανά, Χαλβά, Αλάτι.
  • Βοηθητικός Καλύβα 42χλμ: Νερό.
  • Σ/Γ 54χλμ: Νερό, Ισοτονικό, Σοκολάτα, Coca Cola, Αποξηραμένα φρούτα, Σταφίδες, Φυστίκι, Ψωμί, Πατάτα Βραστή, Χαλβά, Αλάτι.
  • Σ/Δ 63χλμ: Νερό, Ισοτονικό, Σοκολάτα, Coca Cola, Σταφίδες, Φυστίκι, Ψωμί, Κασέρι.
  • Τερματισμός: Μακαρόνια, Ζεστό ρόφημα.

Πληροφορίες σχετικές: Η περίοδος που διεξάγεται ο αγώνας είναι τέλη Μαρτίου και υπάρχει πιθανότητα να έχει χιόνι σε τμήματα της διαδρομής. Αν κριθούν αναγκαίες αλλαγές για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα γίνουν. Οι Σταθμοί Πατωμένη, Ραψάνη και Κολυμπάρι είναι και σταθμοί διαφυγής – εγκατάλειψης για τους αθλητές όπου και θα τους επιστρέψουμε στην αφετηρία με δικά μας οχήματα. Η διαδρομή χρησιμοποιεί τμήμα του Rapsani Trail, (Η αλλαγή στην διαδρομή είναι μόνο στο χρώμα των βέλων κατεύθυνσης απο μπλε σε κόκκινο όπου και τα ακολουθούμε κανονικά). Εθελοντές θα υπάρχουν σε αρκετά σημεία της διαδρομής για έλεγχο και υποστήριξη των αθλητών. Παρακαλούμε την έγκυρη προσέλευσή σας. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να έχουν τον δικό τους εξοπλισμό ένδυσης, τροφοδοσίας και ασφάλειας (Αδιάβροχο, 2ο ζευγάρι κάλτσες, Φακό κεφαλής, Αλουμινοκουβέρτα).

Θέση Υψόμετρο

Αγ. Απόστολοι
Παλαιοί Πόροι (Πλατεία)

Τερματισμός – Απονομές:

• Μετάλλια: Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουνε μετάλλιο με τον τερματισμό τους.
  • Βραβεύσεις: Θα βραβευτούνε δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών. Η απονομή του κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 το απόγευμα στο χώρο του τερματισμού.

Εγγραφές – Κόστος Συμμετοχής: Οι εγγραφές κλείνουνε την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020 με προθεσμία οικονομικής τακτοποίησης μέχρι και την Κυριακή 8/3/2020. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 45€.

• Εγγραφές: Με την εγγραφή σας έρχεται αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης συμμετοχής. Σε περίπτωση που δεν έρθει εντος 5 λεπτών ελέγξτε το Email στην καταχώρησή σας ή στον φάκελο με τα ανεπιθύμητα (Spams).
  • Πληρωμή: Η πληρωμή των συμμετοχών γίνεται μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον εταιρικό λογαριασμό της διοργανώτριας εταιρείας Xtremeway Outdoors. Ο λογαριασμός αναφέρεται στο μήνυμα επιβεβαίωσης με την εγγραφή σας.
  • Προυποθέσεις: Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ονομαστική σας κατάθεση με το όνομα της εγγραφής.

"Ursa Trail 2019: Άνεμος αλλαγών στα χνάρια της αρκούδας", το άρθρο του @Advendure_Net για τον φετινό αγώνα του Μετ… https://t.co/uGsD4mnd8r
Διαβάστε το μεταγωνιστικό άρθρο του @Advendure_Net για το Lailias Mountain Running 2019: https://t.co/jCrE6kqPrb https://t.co/wWMTXzmChx
Garrivier and Debats dominate @Transvulcania @Skyrunning_com #skyrunning https://t.co/fkUVq4x1sm https://t.co/bbASpPq6HF

Η Δ. Μπίκα μιλά στο Advendure στον απόηχο του Tihio Stage Race !

Ursa Trail 2019: Άνεμος αλλαγών στα χνάρια της αρκούδας!

Το ηφαίστειο Teide της Τενερίφης και το Tenerife Blue Trail καλούν Δασκαλόπουλο & Κουρκουρίκη!

Νέα πρόσωπα και χειμερινές συνθήκες στον Skyrace des Matheysins για το Migu Run Skyrunner® World Series

Lailias Mountain Running 2019 – Πρέπει να ξαναπάς στο Lailias!

Η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Βανέσσα Αρχοντίδου έγιναν οι πρώτες Ελληνίδες που ανέβηκαν στο Έβερεστ (8.848μ)!

To Tihio Race μας αποκάλυψε τα καλά κρυμμένα μυστικά του

Ηλίας Καλαϊτζής: Η αναζήτηση της Θρυλικής Καλύβας Μυστακίδη – Ρήγου