Τα έσοδα αγώνα NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU διατέθηκαν στο Φιλανθρωπικό Σωματείο "Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης"!

02 Ιουλ 2019

Μετά τον οικονομικό απολογισμό που πραγματοποίησε ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς Ολύμπου με αφορμή τους αγώνες βουνού με την επωνυμία 5ο NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU, αποφάσισε τα έσοδα του αγώνα να διατεθούν στην Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης. Φέτος για πρώτη φόρα ο αγώνας έκλεισε θετικά- σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις που τα έξοδα ήταν οριακά περισσότερα από τα έσοδα- έτσι αποφασίστηκε τα έσοδα να διατεθούν για τις ανάγκες της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης. Αφού ο σκοπός του αγώνα, είναι η ανάδειξη και προβολή της άλλης πλευράς του Ολύμπου , αυτής της βορειοανατολικής, που βρίσκεται στα όρια της Βροντούς και των χωριών του πρώην Δήμου Δίου.

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο » Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης» είναι κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός Ν.Π.Ι.Δ. ο οποίος συστάθηκε το 1979 ΠΔ Α’ 08/09/1954) ,αναγνωρίστηκε ως Ειδικώς Φιλανθρωπικός και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας Ο «Σύλλογος Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της φιλανθρωπικής διάθεσης μια ομάδας ατόμων που δεν φοβήθηκαν τη διαφορετικότητα. Στο πέρασμα του χρόνου η ομάδα αυτή γιγαντώθηκε και ανάπτυξε πολλές δραστηριότητες στον προνοιακό χώρο των ΑμεΑ με Νοητική Υστέρηση.

Ανταποκρινόμενη στα κελεύσματα των καιρών κατάφερε να καλύπτει κάθε φορά το κενό του Κράτους Πρόνοιας στην Πιερία. Δημιούργησε Ειδικό παιδικό σταθμό, δομές δημιουργικής απασχόλησης και αποκατάστασης των ΑμεΑ, ανέπτυξε προγράμματα κατάρτισης για ΑμεΑ και οργάνωσε τη λειτουργία Προστατευμένων Παραγωγικών Εργαστηρίων. Ανάπτυξε δραστηριότητες αφύπνισης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα κοινωνικού και εργασιακού αποκλεισμού των ΑμεΑ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τor des Geants 2019 - μια λογοτεχνική προσέγγιση μέσα από τον αγώνα, του Βαγγέλη Δημζά: https://t.co/TbY6WIdOeo https://t.co/eEWRP80CD0
RT @ultratrailwtour: The #UTWT 2019 is now over and we’re gearing up towards 2020! 💥 To conclude this amazing year we will host an award ce…
Pau Capell & Courtney Dauwalter winners of 2020 @ultratrailwtour #UTWT https://t.co/c0rX1kTgTj https://t.co/b5dmdRWzt1

Ανάβαση στα Κ2 (8611μ) & Broad Peak (8051μ) θα επιχειρήσει ο Φ. Θεοχάρης το 2020!

Διεθνής Ημέρα Βουνών … Ας τα αφήσουμε να τη χαρούν!

Marmot Minimalist & Precip Eco, δύο διαχρονικοί σύμμαχοι κατά της βροχής

Τor des Geants 2019 - μια λογοτεχνική προσέγγιση μέσα από τον αγώνα!

Highlands Σκωτίας - Αναζητώντας το Ανεμοδαρμένο Ακρωτήρι!

Pau Capell & Courtney Dauwalter οι νικητές του φετινού Ultra Trail World Tour!

Artemisio Mountain Running, ένας skyrunning προσομοιωτής - Τα αποτελέσματα των αγώνων

Όλα έτοιμα για το Artemisio Trail Run - οι τελευταίες οδηγίες

14η χρονιά για τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα με ρεκόρ συμμετοχών και δυνατά ονόματα του Ορεινού Τρεξίματος!

Chianti Trail Ultra – Το τερπνόν μετά του ωφελίμου τρέχοντας – και όχι μόνο- στην υπέροχη Τοσκάνη

To Annapurna (8.091μ) επόμενος στόχος του Α. Συκάρη την άνοιξη του 2020!

Benedikt Böhm: Ορειβατικό σκι στα όρια για καλό σκοπό