Πραγματοποίηθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 η προπονητική ημερίδα στα μονοπάτια του Κορύλοβου!

20 Μαρ 2018

Προπονητική ημερίδα, στα μονοπάτια του Κορυλόβου, με θέμα «Εισαγωγή στο ορεινό τρέξιμο», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, με σημείο συνάντησης το Κιόσκι του Πανοράματος. Παρά το βροχερό κυριακάτικο πρωινό, πλήθος δρομέων, αλλά και φίλων του ορεινού τρεξίματος, παραβρέθηκε στην ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από το ηλεκτρονικό κατάστημα υποδημάτων CRABS (www.crabs.gr ), στο πλαίσιο έναρξης λειτουργίας του, σε συνεργασία με την εταιρεία ειδικευμένου εξοπλισμού ορεινού τρεξίματος La Sportiva και την ομάδα για την προαγωγή του τρεξίματος One Step Beyond_Endurance Team.

Στην αρχή της ημερίδας πραγματοποιήθηκε αναλυτική τεχνική παρουσίαση των κυριότερων μοντέλων παπουτσιών της La Sportiva, Αkyra, Αkasha, Bushido, Ultra Raptor και Lycan, από τον Παναγιώτη Γούναρη, πολύπειρο δρομέα βουνού και υπεύθυνο πωλήσεων της εταιρείας για την Βόρεια Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής της ομάδας One Step Beyond_Endurance Team, Δημήτρης Τζεφαλής, ανέλυσε στους συμμετέχοντες τη σημασία της σωστής προθέρμανσης, των σωστών διατάσεων και τη χρησιμότητά τους στο ορεινό τρέξιμο με πρακτική εφαρμογή από τους συμμετέχοντες. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της τεχνικής τρεξίματος σε ανηφόρα και κατηφόρα και υποδείχτηκαν πολλά από τα μυστικά της βελτίωσης σε αυτά μέσα από την προπόνηση. Στο τέλος της ημερίδας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στα μονοπάτια του Κορυλόβου και αψηφώντας την έντονη βροχόπτωση ομολογουμένως απόλαυσαν το ορεινό τρέξιμο σε συνθήκες που του αρμόζουν!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομαδικής προπόνησης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να ανταλλάξουν τα κορυφαία παπούτσια της La Sportiva, και να νιώσουν την υψηλή πρόσφυση, το αίσθημα ασφάλειας και την ανθεκτικότητά τους στα λασπωμένα μονοπάτια του περιαστικού δάσους της Δράμας. Οι φίλοι του ορεινού τρεξίματος μπορούν να προμηθεύονται όλα τα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας από το ηλεκτρονικό κατάστημα υποδημάτων CRABS.

Ευχαριστούμε :

Chrisanthidisdelights/
Ελληνικό ρόδι -ΑΣΟΠ Αγιου Αθανασιου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τor des Geants 2019 - μια λογοτεχνική προσέγγιση μέσα από τον αγώνα, του Βαγγέλη Δημζά: https://t.co/TbY6WIdOeo https://t.co/eEWRP80CD0
RT @ultratrailwtour: The #UTWT 2019 is now over and we’re gearing up towards 2020! 💥 To conclude this amazing year we will host an award ce…
Pau Capell & Courtney Dauwalter winners of 2020 @ultratrailwtour #UTWT https://t.co/c0rX1kTgTj https://t.co/b5dmdRWzt1

Διεθνής Ημέρα Βουνών … Ας τα αφήσουμε να την χαρούν!

Marmot Minimalist & Precip Eco, δύο διαχρονικοί σύμμαχοι κατά της βροχής

Τor des Geants 2019 - μια λογοτεχνική προσέγγιση μέσα από τον αγώνα!

Highlands Σκωτίας - Αναζητώντας το Ανεμοδαρμένο Ακρωτήρι!

Pau Capell & Courtney Dauwalter οι νικητές του φετινού Ultra Trail World Tour!

Artemisio Mountain Running, ένας skyrunning προσομοιωτής - Τα αποτελέσματα των αγώνων

Όλα έτοιμα για το Artemisio Trail Run - οι τελευταίες οδηγίες

14η χρονιά για τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα με ρεκόρ συμμετοχών και δυνατά ονόματα του Ορεινού Τρεξίματος!

Chianti Trail Ultra – Το τερπνόν μετά του ωφελίμου τρέχοντας – και όχι μόνο- στην υπέροχη Τοσκάνη

To Annapurna (8.091μ) επόμενος στόχος του Α. Συκάρη την άνοιξη του 2020!

Benedikt Böhm: Ορειβατικό σκι στα όρια για καλό σκοπό

Τα «γρήγορα πιστόλια» πέταξαν στο Παγκόσμιο της WMRA στην Παταγονία