Αλιγκάρι Run 2019 για δεύτερη χρονιά στα Μεγάλα Λειβάδια!

01 Αυγ 2019

Ένα αθλητικό και πολιτιστικό τριήμερο θα διεξαχθεί στα Μεγάλα Λειβάδια από 26 έως 28 Οκτωβρίου 2019. Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα γίνουν οι αγώνες τρεξίματος 5, 15 χιλιομέτρων και 1000 μέτρα για παιδιά. Το Σάββατο θα έχει γαστρονομικές δοκιμές με τοπικά προιόντα και αναφορές στη Βλάχικη κουζίνα. Την Κυριακή το απόγευμα και τη Δευτέρα θα υπάρχουν μουσικές και χοροί από το Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών. Θα υπάρχουν λεωφορεία για όσους ενδιαφέρονται για δωρεάν μεταφορά από τη ΔΕΘ την Κυριακή το πρωί (7.30 και 8πμ) και επιστροφή το απόγευμα.

Για όποιους θέλουν να μείνουν στο χωριό υπάρχουν ξενώνες για να καλύψουν τη διαμονή.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία στα Μεγάλα Λιβάδια ξεκινάνε οι δύο αγώνες 5 και 15 χιλιομέτρων και το ένα χιλιόμετρο για παιδιά στο δάσος του Πάικου στο νομό Κιλκίς.

Μία ιδέα του Τάσου Τζήκα (πρόεδρος της ΔΕΘ) που υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Παιονίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου των Μεγάλων Λιβαδίων και του συλλόγου Γυναικών οι Αρμάνες.

Διευθυντής του αγώνα είναι ο Λευθέρης Πλακίδας και την τεχνική υποστήριξη έχει η εταιρεία Run Hike και την υλοποίηση κάνει ο αθλητικός σύλλογος Τρίτων που έχει την εμπειρία διοργάνωσης του Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος.

Η διαδρομή είναι όλη σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια σε ένα υπέροχο τοπίο. Θα υπάρχουν αναμνηστικά μετάλλια για όλους τους συμμετέχοντες και μπλούζες.

Επίσης ηλεκτρονική χρονομέτρηση και τροφοδοσία με νερά και αναψυκτικά. Στον τερματισμό θα υπάρχει κέρασμα από τις γυναίκες του χωριού. Μία πρόταση για μία αθλητική διοργάνωση που θα προσφέρει ιδανική ευκαιρία για να προβληθεί το χωριό Μεγάλα Λιβάδια, αλλά και όλη η περιοχή.

Ένα γεγονός που ξεφεύγει από το κομμάτι του αθλητισμού και παίρνει διαστάσεις πολιτισμικές, με αναφορές στο περιβάλλον, στη γαστρονομία (με ανάδειξη των τοπικών προιόντων) και της παράδοσης.

Τα Μεγάλα Λειβάδια είναι Βλάχικο χωριό με μεγάλη ιστορία.

Αλιγκάρι στα βλάχικα σημαίνει τρέξιμο.

Πληροφορίες στο επίσημο site της διοργάνωσης

www.aligkarirun.gr